Optimile Champions League 2019/2020

0

Bilele calde s-au întâlnit cu cele mai reci şi ne-a ieşit o minunăţie de tablou al optimilor UCL 2019-2020. E adevărat, am avut şi material de calitate, trupele prezente în această fază fiind exclusiv din cele 5 cele mai bune campionate de fotbal din Europa: câte 4 din UK şi Spania, câte 3 din Germania şi Italia, 2 din Franţa. Creme de la creme, cum ar spune neamţul.

Cine sunt câştigătorii

În primul rând, microbiştii: Real Madrid v Man City, Dortmund v PSG, Atletico v Liverpool sau Spurs vs Leipzig sunt meciuri care vor suscita un interes enorm.

Dintre granzi, Barcelona a picat cel mai bine, Napoli chiar şi în formă maximă nu e chiar la nivelul Barcelonei. La fel, Juventus a prins Olympique Lyon, o dublă lejeră pentru CR7 şi ai lui.

Atalanta/Valencia sunt alte câştigătoare ale tragerii la sorţi, primii pentru că au prins cea mai slabă echipă din bolul cu câştigătoare de grupă, Valencia pentru că a luat cea mai slabă echipă din bolul locului II.

Cine sunt pierzătorii

În general trupele din Anglia, în afară lui Mourinho (norocos, ca întotdeauna) toate celelalte având meciuri pe muchie de cuţit. Ar fi o performanţă ca cele 4 să treacă în bloc, în sferturi. Dar dacă o fac vă puteţi pune banii pe o finală all-english.

Pep şi Zidane au o mare problemă: ambii au ca obiectiv principal UCL, spaniolul ceva mai strâns cu uşa decât francezul. Cel puţin la Pep e clar: dacă nu trece de Real timpul lui la Man City s-a terminat.

Dacă s-ar juca săptămâna viitoare

Încercăm un pronostic pentru aceste optimi, considerând că meciurile se vor juca săptămâna viitoare: PSG, Man City, Valencia, Liverpool, Bayern Munchen, Juve, Spurs, Barca.

De azi până la jumătatea lui februarie se pot întâmpla multe aşa că vom compara pronosticul de azi cu cel de la ora meciurilor. Vezi anul trecut: cine i-ar fi dat vreo şansă lui Man United, la ora tragerii la sorţi, în faţa lui PSG?

Când şi unde

Meciurile tur se desfăşoară pe parcursul a două săptămâni: 18 februarie (Dortmund v PSG şi Atletico v Liverpool), 19 februarie (Atalanta v Valencia, Spurs v Leipzig), 25 februarie (Chelsea v Bayern şi Napoli v Barcelona), 26 februarie (Real v Man City, OL v Juve).

Returul are loc 3 săptămâni mai târziu.

Cum

Echipele pot să se mai întărească cu trei noi jucători, înregistraţi până pe 3 februarie 2020, ţinând cont de nişte restricţii (art.45).

Meciurile sunt tur – retur, golaverajul e sfânt, golurile marcate în deplasare sunt mai grele decât cele marcate acasă. În caz de egalitate ăerfectă se merge în două reprize de prelungiri şi dacă egalitatea persistă se trece la penalty-uri. VAR-ul va fi şi în fazele superioare ale competiţiei.

foto: courtesy of uefa.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.