Champions League 2017 – 2018: ziua 22

0

Închidem turul sferturilor de finală Champions League cu două meciuri care se anunţă extrem de generoase vis-a-vis de golurile marcate. Să vedem dacă şi în realitate va fi aşa.

Barcelona v AS Roma

Ambele trupe intră în acest sfert de finală de pe poziţii oarecum asemănătoare: în ultima lună nu au pierdut nici un meci din cele 5 jucat şi au au primit şi puţine goluri (2, respectiv 3).

În etapa precedentă Barcelona a dezintegrat maşinuţa lui Conte: după un oarecum norocos 1-1 la Londra le-au ars un sec 3-0 pe Nou Camp.

Messi a fost menajat în uichend, împotriva Seviliei, dar sunt ceva probleme cu Busquets şi Digne.
Embed from Getty Images

AS Roma a avut o lună martie de excepţie cu victorie la Napoli şi calificare în dauna lui Şahtior parcurs pe care l-aş pune pe seama unei mai bune stabilităţi defensive.

Nainggolan e dat incert, altfel toată lumea e aptă pentru un meci cu Barca.
Embed from Getty Images

Diferenţa e cam mare, chit că Roma pare că se ultramotivează cu echipele mai bune. Singura întrebare serioasă îmi pare dacă oaspeţii vor înscrie. Altfel, cred că Barca va câştiga cu minim două goluri acest meci.

Liverpool v Manchester City

Da, cu toţii ştim că Jurgen este antrenorul cu cele mai multe victorii în faţa lui Pep, portofoliu făcut mai ales în Bundesliga. 6-1-5 e linia de clasament între cei doi singurul egal datând din 2015, pe terenul lui City.

Liverpool merge bine în ultima perioadă (7-2-1, singura înfrângere venind la Manchester United), a urcat pe 3 şi e aproape sigură de loc de UCL. În optimi au trecut mai lejer decât s-ar fi aşteptat de Porto.

Matip şi Lallana sunt accidentaţi şi dacă la primul e clar cine intră (Lovren lângă van Dijk), lipsa lui Lallana e mai problematică: Wijnaldum ca în uichend sau Ox pentru un plus de viteză în zona din spatele lui Silva?
Embed from Getty Images

Manchester City nu are nici o problemă, nici ca joc, nici ca rezultate. Campionatul e luat, în UCL nu au avut nici o problemă reală până acum.

Sunt ceva probleme cu Kun Aguero, la fel, Laporte, Delph şi Stones sunt incerţi. Dacă ultimul nu poate intra şi Pep va merge pe mâna la Otamendi aş zice că linia defensivă va deveni o problemă pentru spaniol.
Embed from Getty Images

Liverpool + Anfield + Champions League + adversar de vază – un amestec exploziv. De obicei gazdele tind să rupă norii în astfel de situaţii şi nu cred că diseară se va întâmpla altfel. De aceea parcă nu aş merge pe mâna lui Pep deşi bookmakerii îl dau uşor favorit.

Cu toate că am impresia că nici unul dintre cei doi antrenori nu va mişca prea ofensiv în debutul meciului, mă aştept totuşi la un 3-4 goluri per total.

Sursă foto deschidere: skysports.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.