Champions League 2017 – 2018: ziua 14

0

Odată cu transferul lui Neymar, PSG şi-a depus dosarul cu şină pentru finala Champions League.

Nu-i vorbă, şi în anii trecuţi au tot căutat să fie recunoscuţi ca o trupă cu pretenţii la trofeul european dar rezultatele nu i-au ajutat. Că nu e vorba doar de lot poate depune mărturie Mourinho, perioada Porto.

Aşa că toate “ingineriile” făcute în vară pentru a-i aduce pe Neymar şi Mbappe s-ar putea să fi fost în van.

Real Madrid v PSG

Spaniolii nu au făcut nici o mutare în iarnă, nimeni nu a venit, nimeni nu a plecat. Zidane pare mulţumit cu ce are sau Perez nu a mai deschis seiful pentru francez pentru că oricum pleacă la sfârşitul sezonului.

Rutina, media de vârstă şi lipsa de motivaţie au făcut ca Realul să aibă un sezon slab tare, sunt departe de locul I şi au mai şi încasat un 3-0 de la rivala istorică, pe Bernabeu.

Carvajal e suspendat şi asta e o problemă pentru Zidane pentru că acolo operează Neymar. Nacho sau Hakimi sunt cei care îl pot înlocui şi în funcţie de asta vom şti cum vede Zidane meciul: dacă intră cu Hakimi, atunci va încerca să exploateze gaura din spatele brazilianului şi vom vedea un Real super ofensiv.

De obicei joacă 4-3-1-2 şi a avut ceva succes cu acest sistem, numai că a luat acel 0-3 cu Barca tocmai în această distribuţie. Cu aşteptata titularizare a lui Bale, cred că o să schimbe la 4-3-3.
Embed from Getty Images

Singura mutare a francezilor a fost renunţarea la Lucas (plecat la Spurs). În rest nimic, ar fi fost şi greu să mai aducă ceva după “ingineriile” făcute în vară.

PSG a trecut lejer prin campionat până acum şi, cu titlul în buzunar, Emery are ca obiectiv clar finala UCL. Joacă foarte bine, nimic de spus, doar că în deplasările la echipe mai solide rezultatele sunt subţiri spre slabe (2-2 la OM, 1-3 la Bayern, 1-2 la OL).

Cavani e dat incert, Motta accidentat dar altfel Emery se poate baza pe toată pleiada de vedete.
Embed from Getty Images

Ambele trupe au ca obiectiv trofeul UCL – din motive diferite, totuşi – aşa că mă aştept să văd doi antrenori precauţi. Mai ales Zidane, care speră să evite primirea vreunui gol, deşi cele 8 goluri primite în ultimele 5 meciuri de la echipe gen Leganes, Depor sau Sociedad arată o defensivă în degringoladă.

În general, meciurile dintre cele două au fost pe muchie, cu goluri foarte puţine (3 de 1-0 şi un 0-0). Diseară nu cred că mai este cazul.

Porto v Liverpool

Conceicao nu a avut de obiectat la adresa lotului aşa că perioada de transferuri din iarnă a fost liniştită pentru Porto. După un început de sezon mai anemic, şi-au reglat sistemul de joc şi din decembrie au făcut doar două egaluri din 15 meciuri (nicio înfrângere), stau pe locul 1 în clasament (la mare luptă cu Benfica şi Sporting).

Adept al unui sistem 4-2-2-2, Conceicao schimbă foarte rar, şi numai în deplasări. E sistemul care poate contracara eficient şi economic stilul impus de Klopp.

Felipe este suspendat, Aboubakar, Pereira şi Andre sunt incerţi.
Embed from Getty Images

In iarnă, Klopp a scăpat de Coutinho (care tremura să prindă apusul carierei lui Messi) şi l-a luat pe Van Dijk, probabil exasperat de numărul mare de goluri primite. Olandezul nu  a adus stabilitatea dorită în defensivă dar să-i acordăm circumstanţe atenuante, e încă la primele meciuri.

Au început mai prost sezonul dar din noiembrie Klopp şi băieţii lui au turat motoarele şi din 22 de meciuri au pierdut doar 2 (unul în cupă), o serie mai rar întâlnită în ultimii ani, apropindu-se la doar două puncte de Manchester United.

Klopp alterneaza 4-2-3-1 cu 4-3-3 ofensiv, în funcţie şi de jucătorii pe care îi are la dispoziţie. Cum diseară are toată trupa la dispoziţie (mai puţin Can, suspendat) şi ţinând cont şi de 4-2-2-2-ul lui Conceicao, mă aştept să intre 4-3-3, cu Mane, Firmino şi Salah deschizători de porţi.

Liverpool e pe val, marchează des, aşa că e greu de crezut că vor pierde la Porto. Mai degrabă 2 DNB.
Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.