Champions League 2017 – 2018: ziua 12

0

Ultima şarjă de meciuri din faza grupelor Champions League 2017 – 2018, patru echipe deja calificate – Manchester City, Besiktas, Tottenham, Real Madrid – şi cu Liverpool, Sevilla, Şahtior şi Porto favorite pentru ocuparea celorlalte 4 locuri.

Grupa E (Liverpool, Sevilla, Spartak Moscova, Maribor)

Totul se joacă în această grupă, până şi liderul poate pierde calificarea.

Liverpool v Spartak Moscova

Englezii au nevoie de un punct pentru calificare şi 3 pentru a termina pe primul loc. Ruşii merg la victorie, singura lor şansă de a prinde primăvara în UCL.

Matip este accidentat şi Lallana în refacere dar în rest tot lotul este la dispoziţia lui Klopp. Mă aştept să schimbe primul 11, faţă de cel cu care a intrat la Brighton, cu Mane favorit să înceapă titular. Kombarov accidentat, Promes şi Ze Luis incerţi pentru Spartak.

Am văzut meciul din tur şi Liverpool au fost cei care au pierdut două puncte la Moscova. De data asta ar trebui să tranşeze repede victoria, Klopp are derby în uichend – cu cât mai puţine bătăi de cap, cu atât mai bine.
Embed from Getty Images

Maribor v Sevilla

Sevilla stă prost faţă de ambele contracandidate aşa că un egal în Slovenia şi o victorie a lui Spartak, la Liverpool, ar lăsa-o pe dinafara UCL. În aceste condiţii, nu cred că va fi loc de compromisuri.

Maribor nu are nicio problemă de lot, Sevilla l-a dat incert pe Kjaer şi probabil nu îl va include pe N’Zonzi.

Diferenţă mare de valoare, însă văd o victorie scurtă a spaniolilor.

Grupa F (Manchester City, Napoli, Şahtior, Feyenoord)

Şahtior v Manchester City

Guardiola şi a lui wonder-team se duc, de nevoie, în Ucraina din postura de calificaţi şi cu derby-ul oraşului Manchester la orizont. Aşa că mă aştept la o abordare mai soft din partea englezilor.

Silva, de Bruyne, Mendy şi Stones au fost lăsaţi acasă de Pep, Fonseca i-a dat incerţi pe Taison şi Butko.

E frig, duminică e Manchester Derby, sunt calificaţi – o sumă de motive pentru care City ar putea juca la turaţie normală. Să vedem dacă ucrainienii vor şti/putea profita de asta.
Embed from Getty Images

Feyenoord v Napoli

Ultimul punct scos de Feyenoord în UCL a fost datat (folosind metoda C14) acum 15 ani, pe 1 octombrie 2002. Cercetătorii britanici cred că şi pe viitor, acel punct va fi considerat cel mai recent punct al olandezilor în UCL.

Haps e accidentat, Sofyan şi El Ahmadi sunt incerţi, iar de cealaltă parte Milik e accidentat şi Insigne incert.

Victorie şi succes lui Pep – asta e tot ce îşi doresc suporterii lui Napoli. Să vedem de le ies ambele.

Grupa G (Monaco, Porto, RB Leipzig, Besiktas)

Grupa în care doar gazdele mai au pentru ce juca.

RB Leipzig v Besiktas

Victorie şi Porto să se împiedice – asta e dorinţa redbulşilor. Prima parte ar putea ieşi lejer, Besiktas sunt calificaţi, tocmai au avut un meci tare în uichend şi, nu-i aşa?, toţi jucătorii din lot trebuie să prindă minute de joc. Poate îl vedem şi pe Negredo.

Sabitzer e singura problemă de lot, Orban şi Forsberg au ceva probleme dar îi vom vedea pe teren.
Embed from Getty Images

Porto v Monaco

Portughezii pleacă cu prima şansă în seara asta şi ar fi o surpriză să nu o fructifice. În tur a fost 3-0 pentru ei, şi era pe vremea când Monaco avea pentru ce juca. Acum, cu locul IV băgat în buzunar, şi cu vreo 5 jucători incerţi, mă îndoiesc că francezii vor pune prea multe probleme.

Singura problemă ar fi ca cei de la Porto să se resimtă după meciul din uichend, cu Benfica (vezi ce au făcut aseară cu Basel), sau să ia meciul à la légère. Sau ambele.

Grupa H (Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, APOEL)

Meciul serii e dat de această grupă, un Real v Dortmund care pe vremuri însemna fază eliminatorie a UCL.

Real Madrid v Borussia Dortmund

Pe de o parte avem o trupă care tot caută să îţi regăsească ritmul şi forma, de cealaltă parte avem o trupă care nu a mai bătut pe nimeni în ultimele 7 meciuri. Cum meciul are ca miză doar orgoliul, ar trebui să vedem un meci cu vreo 4 goluri. Cel puţin.

Carvajal e accidentat, Bale a revenit dar nu se ştie dacă va fi jucat. Bosz e iar fără o mână de jucători, Castro, Goetze, Toljan, Philipp, Piszczek etc.
Embed from Getty Images

Tottenham v APOEL

Spurs trec printr-o perioadă dificilă (o singură victorie în ultimele 5 meciuri), şi principala lor preocupare este săptămâna care vine  – cu 3 meciuri în campionat, unul cu City. Cu locul I în buzunar, nu cred că Pochettino dă vreo atenţie acestui meci aşa că sunt sigur că vom vede feţe pe care nu prea le-am văzut la Tottenham.

APOEL are ceva şanse la locul de EL – dacă scot punct şi Dortmund este învinsă – şi cred că despre asta va fi meciul de diseară: pot ei scoate egalul?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.