Champions League 2017 – 2018: ziua 10

0

PSG este singura echipă calificată din acest lot de 16. Diseară vom avea alte câteva confirmări sau (în cazul unor surprize de proporţii) totul se va juca în ultima etapă.

Grupa A (Manchester United, Benfica, CSKA Moscova, Basel)

CSKA Moscova v Benfica

Portughezii mai au doar şanse teoretice (şi alea subţiri cât un fir de păr) să prindă loc de Champions League, ceva mai mari pentru locul de EL. CSKA luptă pentru optimi.

Berezutski şi Mario Fernandes sunt incerţi pentru CSKA, portughezii au lotul complet.

Ţinând cont de diferenţa de poziţie în clasament şi de motivaţie, am pleca pe fenta caselor de pariuri şi i-am da pe ruşi favoriţi. Doar că sezonul ăsta nu au făcut nici o zacuscă pe teren propriu (2 înfrângeri clare) iar Benfica pare că şi-a revenit după un început de sezon catastrofal.
Embed from Getty Images

Basel v Manchester United

Un punct şi United e calificată de pe prima poziţie în optimile Champions League. Basel are mai multe opţiuni pe masă ţinând cont că la un clasament în trei e cea mai bine plasată (dacă se va ajunge la un clasament în trei).

Wolfswinkel e accidentat, Xhaka e suspendat. Mourinho are rara ocazie să aibă majoritatea lotului la dispoziţie, doar Carick e accidentat iar Bailly şi Jones sunt incerţi.

Galvanizaţi de reîntoarcerea lui Pogba şi Zlatan, manchestereii lui Jose vor juca, cu siguranţă, la victorie. Şi sunt toate şansele să le iasă pentru că Basel e subţire pe teren propriu: în ultimele două sezoane de Champions League doar Benfica a plecat învinsă de acolo.

Grupa B (Bayern Munchen, PSG, Celtic, Anderlecht)

PSG e calificată, Bayern e şi ea cu ambele picioare în optimi şi mai au o vagă speranţă la locul I.

Anderlecht v Bayern Munchen

Se întâlneşte echipa 0 puncte (şi 0 goluri marcate), cu echipa care a renăscut în ultima lună, sub conducerea lui Jupp. Diferenţa e atât de mare încât absenţele lui Bayern nu vor conta atât de mult în stabilirea rezultatului final.

Cred că singura necunoscută a acestui meci este dacă Anderlecht va reuşi să marcheze primul gol al acestei campanii de Champions League.
Embed from Getty Images

PSG v Celtic

La fel de clar mi se pare şi acest meci, cu francezii mari favoriţi, singura problemă fiind cât de mare va fi diferenţa pe tabela de marcaj.

Francezii au marcat 21 de goluri în ultimele 5 meciuri pe teren propriu – să scape fără două goluri va fi o grea misiune pentru defensiva lui Rodgers.

Grupa C (Chelsea, Atletico, AS Roma, Qarabag)

Este singura grupă în care se mai joacă locul I, întâi în Azerbaijan, şi apoi la Madrid.

Qarabag v Chelsea

Cum Azerbaijanul nu sponsorizează Chelsea, mă tem că visul oamenilor de la Qarabag s-a cam terminat. Vine Conte, care nu stă foarte confortabil în grupă, şi mai e şi sub Roma în “directe”. În tur a fost 6-0, probabil nu vom mai vedea o aşa diferenţă dar cred că Chelsea va face linia la handicap.

Moses şi Batshuayi vor lipsi de la Chelsea şi mă aştept la nişte permutări în primul 11 al englezilor – Conte deja se plânge de programul prea încărcat.

Atletico Madrid v AS Roma

Pentru spanioli nu există decât varianta victoriei, oamenii lui Di Francesco au toate variantele la dispoziţie, chiar şi o înfrângere nu i-ar depărta prea tare de optimi.

Savic e suspendat, Florenzi s-a lovit în uichend şi nu a făcut deplasarea.

Atletico joacă prost în ultimul timp, Roma e pe val (tocmai şi-au adjudecat derby-ul Romei), aşa că nu aş merge pe “Atletico trebuie să bată deci va bate”. Aşa cum am mai spus de multe ori, trupa lui Simeone s-a uzat, nu mai au forţa necesară tranşării unor astfel de momente: de marcat, marchează din an în Paşti (4 goluri în ultimele 5 meciuri, e adevărat că în două dintre ele au întâlnit colosala apărare a celor de la Qarabag), de primit primesc constant (5 goluri în ultimele 5 meciuri pe teren propriu – altădată o blasfemie). Nu o fi Roma vreo super putere dar cred că e în stare să închidă capitolul UCL pentru Atletico.

Dacă Roma nu pierde diseară, atunci pariul nostru a ieşit după numai 5 etape de Champions League 🙂
Embed from Getty Images

Grupa D (Barcelona, Juventus, Sporting Lisabona, Olympiakos)

Meciul serii e dat de această grupă, un

Juventus v Barcelona

de la care aşteptăm multe. Juve vine după o serie de rezultate contradictorii (egal la Sporting, victorie grea cu o nou promovată, înfrângere la Samp) şi ar cam trebui să iasă din perioada asta mai puţin fastă. Suporterii speră că asta va fi seara, ce alt moment mai bun decât vizita lui Messi & friends?

Barcelona e ca o maşină de concasat, sfărâmă adversar după adversar fără a da semne de oboseală.

Doar Bernadeschi lipseşte de la gazde, Mascherano de la oaspeţi.

Meciul ăsta este mai mult despre cum va presta Juventus: dacă vor continua să joace în nota ultimelor două săptămâni, atunci îi calcă Barcelona în picioare. Dacă îşi aduc aminte că ştiu şi ei ceva fotbal, atunci vom avea un meci cu adevărat încins – să nu uităm că Barcelona nu e deloc vitează în deplasările de UCL: în ultimele două sezoane au doar 3 victorii din 7 meciuri (la Celtic, Gladbach şi Sporting).
Embed from Getty Images

Sporting v Olympiakos

Cu egal, portughezii sunt calificaţi în UEL. Cu victorie (coroborată cu o eventuală înfrângere a lui Juve) sunt cu ceva şanse la optimile de UCL.

Coates e suspendat, Silva e accidentat (poate il vedem pe Coentrao). Nimeni nu lipseşte de la greci

Sporting e o trupă tare, un pic prea tare pentru Olympiakos şi cum grecii nu sunt prea solizi în deplasări, m-aş mira să plece cu punct/puncte de la Lisabona. Probabil se vor deschide de la un moment dat, egalul îi lasă acasă, şi am putea vedea ceva mai mult de un gol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.