Champions League 2017 – 2018: ziua 6

0

Benfica ar vrea să demonstreze că nu e terminată, Bayern să işi repare onoarea, Chelsea să îşi revină din pumni, Juventus să uite înfrângerea cu Lazio.

Multe echipe cu probleme de rezolvat în seara asta 🙂

Grupa A (Manchester United, Benfica, CSKA Moscova, Basel)

A doua favorită a grupei joacă cu eliminarea pe masă.

Benfica v Manchester United

e un meci capital pentru portughezi: dacă pierd s-a terminat cu Champions League şi s-a subţiat pentru Europa League. Şi la ce rezultate au în ultimul timp cred că ne îndreptăm spre această variantă. În campionat merg amestecat iar în UCL au deja două înfrângeri usturătoare.

Almeida este suspendat, Jonas şi Eliseu sunt incerţi. Pogba, Bailly, Fellaini şi Carrick sunt accidentaţi, Rojo a făcut deplasarea.

Cred că portughezii vor aborda extrem de atent această partidă, un egal le mai prelungeşte agonia. United nu are presiunea programului aşa că, în funcţie de ce propune Rui Vitoria, vom vedea fie un joc defensiv a la Mourinho v 1.0, fie englezii vor pune piciorul pe meci şi vor închide cu victorie.

Mai este o necunoscută: dacă Mourinho va roti în primul 11 sau va intra cu ceva foarte apropiat de formaţia tip. Nu demult a spus că ar vrea să dea cât mai repede grupa la spate pentru că programul din noiembrie e dens (de ex. meciul cu CSKA e sandwich între cel cu Arsenal şi cel cu City). În concluzie, ar trebui să meargă la victorie aici, să folosească trupa ideală.
Embed from Getty Images

CSKA Moscova v Basel

Meci de care pe care pentru locul de Champions League (dacă totul decurge cum trebuie şi Benfica rămâne cu 0 puncte). Importante vor fi rezultatele directe aşa că mă aştept la un meci închis, jucat mai mult la greşeala adversarului.

Ruşii nu pot conta pe Dzagoev şi Berezutski, Wernbloom şi Golovin sunt incerţi. Basel: Wolfswinkel s-a accidentat în uichend, Balanta e incert.

Ţinând cont că ruşii mai au acasă cu Benfica şi ultimul meci pe Old Trafford (când United ar putea fi calificată) ar trebui să vedem un pic de relaxare din partea lor. Ruşii ar semna pentru un egal (joacă bine în deplasările de UCL), elveţienii la fel (2013 e anul ultimei victorii într-o deplasare de UCL).

Grupa B (Bayern Munchen, PSG, Celtic, Anderlecht)

S-a suflat în jigleoare, s-a înlocuit cureaua de transmisie, s-a schimbat uleiul: Bayern Munchen e gata să înceapă sezonul 2017-2018.

Bayern Munchen v Celtic

Din păcate pentru Brendan Rodgers, Celtic sunt primii pe care cade degetul arătător al bătrânului Jupp. Pe spatele lor speră nemţii că îşi vor relansa campania UCL.

Ribery, Neuer şi Martinez lipsesc de la Bayern, Simunovic e dat incert de Celtic.

Bayern are nevoie mare de victoria asta şi cum odată cu venirea lui Jupp lucrurile s-au mai calmat, mă aştept să livreze. Că o fi la 2, la 3 sau chiar mai mlte goluri nu prea mai contează. Ce este important: câte va da Morarul nostru favorit? Una? Două boabe? 🙂
Embed from Getty Images

Anderlecht v PSG

Francezii îşi duc “preţioşii” la Bruxelles, la un meci cu o trupă care nu are nici un punct şi nici un gol marcat. Pare, şi cred că va fi, o execuţie cu public, singura chestiune de urmărit fiind dacă vreun conaţional de-al nostru va apuca să pună/dea mâna cu Neymar/Mbappe.

Grupa C (Chelsea, Atletico, AS Roma, Qarabag)

Chelsea v AS Roma.

Cel mai tare meci al acestei seri, cu gazdele într-o uşoară pierdere de turaţie – două înfrângeri consecutive, de la lidera şi codaşa Premier League – iar oaspeţii într-o oarecare formă (4 victorii din 5 meciuri), proaspăt ciufuliţi însă de Napoli pe teren propriu.

Ieri am văzut cam ce diferenţă e între liderele la zi din Anglia şi Italia, azi vom vedea care este diferenţa dintre locurile 5.

Kante şi Moses lipsesc de la Chelsea, Morata e în lot. Manolas e accidentat, Strootman şi El Shaarawy au făcut deplasarea dar nu e sigur că îi vedem pe teren.

3-4-3 -ul lui Chelsea pune probleme 4-3-3 -ului lui Roma aşa că mă aştept ca Di Francesco să varieze un pic aşezarea, un 4-5-1 cam ca în meciul cu Atletico.

Conte şi ai lui au tot ce le trebuie pentru a trece de băieţii lui Di Francesco şi nu prea văd cum nu ar face-o.
Embed from Getty Images

Qarabag v Atletico

Cu doar un punct din primele două meciuri, Atletico e pe 3 la trei puncte de Roma. Loc de întors nu prea mai este – cele 6 puncte cu Qarabag au fost luate în calcul încă de la început, acum trebuie trecute în clasament. Ambele combatante au loturile complete.

Mă duc spre o victorie scurtă, 1 maxim 2 goluri diferenţă, jucătorii lui Atletico sunt un pic obosiţi (meciuri internaţionale, meciul cu Barcelona, acum deplasarea la Baku).

Grupa D (Barcelona, Juventus, Sporting Lisabona, Olympiakos)

Juventus v Sporting

La fel ca Chelsea, Juve are ceva probleme în ultimul timp, luând doar un punct din ultimele două partide: egal afară la Atalanta, înfrângere acasă cu Lazio. Trebuie spus că e prima înfrângere a lui Juventus pe teren propriu în ceva mai mult de doi ani.

Sporting stă mult mai prost: noroc cu o trupă de prin a treia divizie că altfel nu ar fi avut victorie în ultimele 5 meciuri (3 egaluri şi o înfrângere, la limită, cu Barcelona). Altfel, am remarcat că sezonul trecut a luat bătaie în toate cele trei deplasări, dar la limită.

Fără probleme de lot – Pjanic, respectiv Coentrao sunt daţi incerţi.

Forma mai puţin bună în care se află Juventus mă duce cu gândul la un meci mai muncitoresc, mai strâns. Însă ar fi o adevărată bombă ca Sporting să plece cu punct/puncte de la Torino.
Embed from Getty Images

Barcelona v Olympiakos

Barcelona sunt red-hot (1-1 de la Atletico trece la rubrica “mici erori”), 9 victorii şi doar 3 goluri primite în 10 meciuri oficiale. Oly e la polul opus, cu doar 2 victorii din ultimele 5 meciuri, iar în grupa UCL stă la 0 puncte.

Oricum am învârti meciul, Barcelona la minim 2 goluri nu are cum să nu livreze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.