Nici anul ăsta nu avem o participantă din România în Champions League – cât să fie? 12 ani, 13 ani? – devine o obişnuinţă (amară pentru unii) bag samă.
Ok, toată lumea ştie, Daum e de vină.
Să vedem ce campionate au reuşit să-şi trimită o/mai multe trupe în Champions League 2017 – 2018 şi care sunt ele.
Grupa A: Mourinho, băftos ca întotdeauna, s-a ales cu o grupă ca un şpriţ de vară: hidratant şi revigorant. Bănuiesc că şi-a pus în minte să scoată cu Manchester United undeva la 14-16 puncte cât să-şi reobişnuiască trupa cu victoriile. Benfica tocmai ce l-a trimis pe Lindelof la United, a mai vândut ceva dar şi aşa rămâne a doua favorită. Locul de UEL se va tranşa între Basel şi CSKA Moscova – şanse egale în opinia noastră, parcă un 51% pentru elveţieni: se văd tocmai în octombrie când elveţienii vor avea rutina meciurilor.
Grupa B: PSG spera la ceva mai bun de la tragerea la sorţi dar dau tocmai peste Bayern Munchen, un adversar dur (ca să fim gentili). Se văd repede, într-o lună, la Paris. Şi nu ştiu dacă e chiar în avantajul lui Neymar. Altfel, cred că niciuna nu va avea probleme cu Celtic şi/sau Anderlecht. Cât despre locul de UEL banii noştri merg pe Celtic – cu toată consideraţia pentru Chipciu (sau cine o mai juca acolo), graţie efortului depus de Digi în popularizarea ligii belgiene am văzut cam ce prestează Anderlecht.
Embed from Getty Images
Grupa C: Noi am plasat un Lay Atletico to win Group C: avem impresia că sezonul ăsta va fi unul aşa şi aşa pentru Atletico Madrid (nu au transferat pe nimeni, jucători un pic uzaţi şi frustraţi etc). La Chelsea e un pic altfel: un antrenor excelent dar care nu a apucat încă o semifinală de UCL, jucători motivaţi, cu ceva de demonstrat. AS Roma a cam schimbat liniile sezonul ăsta şi mai au pănă să îşi regleze mecanismul (Inter poate vă spună mai multe). La o adică să nu trântească vreo surpriză la Qarabag (da ştim, prima trupă din istoria Azerbaijanului care pătrunde în grupele UCL).
Grupa D: ar merge un titlu “răzbunarea lui Messi” dar cred că ne-am hazarda. Barcelona pare într-o criză mai amplă şi chit că nici Juventus nu pare a digera prea bine eşecul din sezonul trecut, mergem pe mâna italienilor în “directe” (prima întâlnire e în două săptămâni, la Barcelona). Şansele cele mai mari la locul de UEL le are Olympiakos, cel puţin după ce am văzut că joacă Sporting Lisabona. Important va fi primul meci, la Atena.
Embed from Getty Images
Grupa E: o grupă echilibrată – o altă revedere dulce/amară, depinde de unde te uiţi. Liverpool are posibilitatea să arate că dacă acum un an şi un pic erau două meciuri ar fi fost peste Sevilla. Va fi o dublă interesantă pentru ambele par cam de acelaşi nivel, mai mult primul meci e la Sevilla, în două săptămâni. Iar Spartak şi Maribor pot şi sunt în stare să pună câte o piedică pe ici, pe colo.
Grupa F: Manchester City ar trebui să treacă de grupă de pe locul I, mai ales că se vede cu Napoli tocmai în octombrie (primul meci acasă). Dar să nu anticipm, primele meciuri de EPL au arătat nişte cetăţeni cam debusolaţi. Feynoord ar trebui să iasă pe 4, nouă ne par mai solizi oamenii de la Şahtior. Ah, şi s-a retras Kuyt
Grupa G: o grupă echilibrată, cu Monaco şi Porto principale favorite. Ambele au vândut câte ceva important vara asta (Silva, Mendy, Bakayoko de la francezi, Andre Silva, Neves de la portughezi), ambele au cu ce înlocui. Ah, Monaco l-a păstrat pe Mbappe. Nu ştiu dacă Besiktas poate emite pretenţii dar va fi interesant cum se va prezenta RB Leipzig. Nemţii sunt debutanţi, nu au investit mare lucru în jucători dar sunt o trupă omogenă şi destul de bătăioasă (nu e chiar de colo să stai în siajul lui Bayern Munchen).
Grupa H: grupa campioanei en-titre, Real Madrid. Care se vede cu – de acum un clasic al UCL – Borussia Dortmund. Grupa de care Tottenham nu ar fi vrut să audă. Spurs au făcut bani vara asta aşa că va fi un duel interesant cu Dortmund pentru locul II. Tragere proastă pentru APOEL Nicosia, meciurile de acasă cu nemţii şi englezii sunt la sfârşit de septmebrie şi mijloc de octombrie.
Embed from Getty Images