Ziua 12 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Şi cu această seară terminăm faza grupelor. So far, so good pentru trupele cu pretenţii iar Sevilla v Lyon ne va spune dacă procentajul rămâne la 100% (nu, Spurs nu este trupă cu pretenţii la optimile UCL). Şi mai este şi seara în care posibilul-viitor-Balon-de-Aur trebuie să îşi arate valoarea în faţa tineretului propus de Tuchel. Ei?

Grupa E: Bayer Leverkusen, CSKA Moscova, AS Monaco, Tottenham

Singura necunoscută a acestei grupe este dacă Tottenham vrea să continue în Europa League sau se dă la o parte lăsându-i pe ruşii de la CSKA.

Bayer Leverkusen v AS Monaco

Leverkusen e fără Bellarabi, Bender, Kiessling, Pohjanpalo şi, mai nou, Kampl. AS Monaco nu are probleme de lot. Ambele trupe sunt deja calificate în optimile UCL aşa că acest meci e pentru orgoliu şi banii de la UEFA. Aş zice să nu trecem peste faptul că ambele trupe au meciuri importante în uichend, ambele în deplasare, meciuri importante pentru locurile lor de clasament. Se întrevăd ceva schimbări în echipe aşa că am putea avea un meci ceva mai spectaculos. În tur a fost 1-1, cu goluri marcate după minutul 70 – spun asta pentru cei tentaţi de un Over.

Tottenham v CSKA Moscova

Se dă Spurs la o parte sau se pregătesc de serile de joi? Lamela şi Davies lipsesc de la Tottenham, ruşii au dubii în privinţa lui Fernandes. Ruşii nu au decât opţiunea victoriei dacă vor EL aşa că îi văd dispuşi la efort susţinut (mai ales că este ultimul meci al anului pentru ei şi ultimul meci al lui Slutsky ca antrenor al lor). Aştept primul 11 al lui Pochettino pentru o părere mai solidă în privinţa rezultatului, oricum cred că e meci de Over.

Grupa F: Borussia Dortmund, Legia Varşovia, Real Madrid, Sporting Lisabona

Ambele meciuri din această grupă au miză: în RMA v BVB lupta se dă pentru prima poziţie în celălalt pentru poziţia de EL.

Real Madrid v Borussia Dortmund

Zidane are doar o singură problemă de lot: Bale (înlocuit probabil de Vazquez). Tuchel are, iarăşi, o listă lungă de absenţi, în frunte cu Guerreiro (poate cea mai importantă), Kagawa, Sahin, Götze, Bürki, Bender, Subotic.

Real (şi mai ales CR7) va fi all-in, Dortmund e mai tot timpul all-in. Un egal îi este suficient lui Tuchel pentru a ieşi pe primul loc din grupa asta, dar cum apărarea lui e şvaiţer cred că vom vedea partitura tactică “pe ei, pe ei, pe mama lor”. Meci cu goluri multe.

Legia Varşovia v Sporting Lisabona

Polonezii sunt cu lotul complet, Sporting îl are pe Joao Pereira suspendat iar Schelotto şi Castaignos sunt accidentaţi. Cunoscătorii fotbalului portughez spun că Jesus va juca la fel ca în meciul cu Dortmund, un 3-4-3 care era aproape să-i aducă un rezultat bun în Germania. Legia vine după fantasticul 4-8 cu Dortmund, a mai marcat de 6 ori în următoarele două meciuri aşa că m-aş mira să nu marcheze şi în poarta lui Sporting. Portughezii au nevoie de doar un egal şi probabil îl vor obţine.

Grupa G: Club Brugge, FC Copenhaga, Leicester, Porto

Miza e locul II şi lupta se duce în paralel: Porto acasă cu Leicester, Copenhaga afară la Brugge

FC Porto v Leicester

Cu primul loc în buzunar, Ranieri ar lăsa-o mai moale meciul ăsta. Cu Schmeichel accidentat şi cu Slimani, Huth, Mahrez, Vardy şi King menajaţi (din varii motive) italianul va roti cu siguranţă. Porto are nevoie de victorie pentru că directele cu Copenhaga nu îi avantajează. Meci capital pentru ei, şi cum dau ochii cu o trupă ceva mai relaxată, m-aş mira să nu obţină victoria (poate chiar de un handicap).

Club Brugges v FC Copenhaga

Meciul ăsta e unul de onare pentru Brugge, una dintre cele două echipă fără punct în actuala ediţie de UCL. Ambele trupe au loturile complete, danezii sunt fericiţi că le-au revenit vârfurile Cornelius şi Santander. Aş merge pe victoria danezilor chit că nu îi va ajuta să meargă în UCL.

Grupa H: Dinamo Zagreb, Juventus, Olympique Lyon, Sevilla

Juventus ar avea nevoie de victorie pentru a fi siguri de locul I, Sevilla de o înfrângere la limită cu goluri pentru a rămâne în UCL.

Lyon v Sevilla

Cu gol marcat, Sevilla e cu un picior în Champions League – îmi este greu să vad OL marcând la foc automat. Anthony Lopez e incert la francezi, Vazquez e suspendat de la spanioli iar Nasri încă nu e apt.

Planul lui Sampaoli va fi contraatacul pentru că Lyon are doar opţiunea victoriei la 2 goluri. Nu cred că Sevilla pierde – vorbim totuşi de trupa care a primit doar trei goluri în actuala ediţie de UCL (şi alea toate când au rămas în 10, împotriva lui Juventus) – iar Lyon e trupa care i-a bătut doar pe cei de la Dinamo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.