Ziua 9 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

În grupele E şi G calificarea se joacă, în F şi H s-a cam jucat.

Grupa E: Bayer Leverkusen, CSKA Moscova, AS Monaco, Tottenham

CSKA Moscova v Bayer Leverkusen

Ruşii au şanse teoretice de a prinde calificarea mai departe şi nici locul de Europa League nu pare foarte aproape. Eremenko şi-a încheiat “a la Mutu” cariera, în rest lot complet pentru ei.

Victoria de la Londra i-a împins pe nemţi pe locul II şi de acum stau la mâna lor pentru a se califica. Bender şi Kiessling lipsesc (dar asta nu e o noutate).

CSKA îşi va juca aici ultima şansă dar nu prea văd cum ar putea scoate mai mult de un egal. Nemţii nu au pierdut în deplasările de UCL sezonul ăsta şi ar fi surprinzător să o facă acum,

AS Monaco v Tottenham

Dirar lipseşte de la francezi, Alderweireld, Lamela şi Davies lipsesc de la englezi.

Tottenham are nevoie de victorie în seara asta pentru a reintra în cărţile calificării, un egal i-ar cam lăsa la mâna rezultatelor. În UCL încă nu au luat bătaie în deplasare dar prestaţia lor pe ansamblu nu e una bună. Monaco e solidă pe teren propriu (7-2-0 sezonul ăsta) dar de remarcat că Leverkusen a făcut egal aici.

Grupa F: Borussia Dortmund, Legia Varşovia, Real Madrid, Sporting Lisabona

Borussia Dortmund v Legia Varşovia

Nemţii sunt deja calificaţi şi o victorie acum iar pune în postura de favoriţi pentru locul I. Starea de spirit e sus, după victoria cu Bayern, dar la fel cred că e şi la polonezi după acel 3-3 “degrabă năruitoriu de bilete la pariuri”.

Burki lipseşte de la nemţi, polonezi sunt cu trupa completă. Tuchel va roti dar de văzut când: în primul 11 sau după pauză (în caz că sunt probleme). Cotă extrem de mare pe polonezi aşa că aş sta pe partea lor la handicap. Nu cred că vom vedea iarăşi 6-0.

Sporting Lisabona v Real Madrid

Reîntoarcerea fiului – ăsta e laitmotivul meciului. Sporting nu are şanse reale pentru locul II aşa că, lipsiţi de presiunea rezultatului ar putea juca ceva mai avântat. Realul trebuie să bată aici altfel rămân pe locul II. Real şi Over 2.5 ar putea fi o soluţie bună (şi CR7 not to score pentru cei mai pişicheri dintre noi). Paulista lipseşte de la Porto, Kroos, Casemiro, Pepe şi Morata de la lactatici.

Grupa G: Club Brugge, FC Copenhaga, Leicester, Porto

Leicester v Club Brugges

Prima participare în UCL, un traseu perfect până acum, nici un gol primit, posibilitatea de a închide calificarea pe teren propriu: se prefigurează o seară mare pentru campioana Angliei. Mai ales că dau ochii cu Brugges – una dintre cele două echipe fără niciun punct. Schmeichel lipseşte de la englezi (Slimani e dat incert). Vormer e suspendat de la belgieni.

Victorie Leicester, poate chiar la 0.

FC Copenhaga v Porto

Dacă nu ar fi fost absenţele de lot aş fi mers pe FC Copenhaga. Sunt buni pe teren propriu, Porto nu excelează în deplasări, iar motivaţia e maximă: cu victorie aici, danezii au o şansă bună de tot să meargă mai departe. Dar cum sunt fără atacanţii titulari (Santander şi Cornelius) mă abţin. Porto e cu lotul complet. Meci strâns, poate de un egal.

Grupa H: Dinamo Zagreb, Juventus, Olympique Lyon, Sevilla

Sevilla v Juventus

Meci cu miză mare: spaniolilor nu prea le ajunge un egal în seara, asta dacă vor să câştige grupa (ar ajunge dacă bat şi în ultima etapă, la Lyon, dar e riscant); italienii au nevoie de victorie ca să fie siguri de câştigarea grupei, altfel stau la mâna lui Lyon. Sevilia are puţine bătăi de cap (doar Nasri e dat incert), în schimb Juve a trebuit să aducă tinerei în lot: Higuain, Pjaca, Dybala, Barzagli, Benatia sunt accidentaţi. Vestea bună pentru ei ar fi că au reuşit să-şi menajeze nişte titulari în meciul cu Pescara.

Meci încins, greu de estimat. Poate în live.

Dinamo Zagreb v Olympique Lyon

Croaţii nu mai au şanse reale la locul III, nici francezii la locul II. Aşa că ar trebui să avem un meci relaxat, cu Zagreb căutând primul punct din această campanie – eventual prima victorie – şi cu Lyon … chiar, oare care o fi motivaţia francezilor? De urmărit primul 11 al OL, am impresia că Genesio va roti.

Over 3 ar merita o încercare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.