Ceferin, banii de la UEFA şi pariurile

0

Jurnaliştii de la Josimar.no şi Cem Argun, cei care au luat la puricat CV-ul lui Aleksander Ceferin şi l-au găsit plin de “bube”, rămân în zona slovenului şi scot pe piaţă o ipoteză interesantă: cum că Federaţia Slovenă de Fotbal ar fi luat un împrumut de la UEFA (din prima, destul de dubios) şi că ar fi folosit banii pentru a cumpăra acţiuni la “Sportna Loterija” – un fel de Pronosport cu personalitate juridică.

Norvegienii spun că împrumutul a fost cerut, negociat şi obţinut de Ceferin de la Infantino, pe atunci secretar general al UEFA. De altfel, Infantino a fost unul dintre fanii slovenului, făcând intensiv campanie pentru alegerea lui ca preşedinte UEFA.

Turcul pune cifrele în context şi se întreabă dacă nu cumva federaţia slovenă a umflat costul de construcţie a unui centru de pregătire pentru a masca investiţia în acţiunile firmei de pariuri (sună familiară faza cu umflarea costului 🙂 ).

Articolele la care fac referire ar trebui citite în această ordine: Was the UEFA loan spent on the stock market? şi apoi €4 million from UEFA: Loan, grant or advance of a grant?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.