Ziua 25 – #ChampionsLeague 2015-2016: Manchester City vs Real Madrid

0

Zi istorică pentru Manchester City: pentru prima oară în istorie, “cetăţenii” se află în semifinalele Champions League. De altfel, întâlnirea asta e un fel de David vs Goliat: City sunt debutanţi, Real Madrid este echipa cu cele mai multe prezenţe în semifinalele competiţiei (27).

Pe banca englezilor stă Pellegrini, care a mai fost aici (în semifinală) cu Villareal şi aproape aici cu Malaga (pierzând după un final de pomină). Pe banca lactaticilor stă Zizou, debutant ca principal dar câştigător de UCL ca jucător şi antrenor secund.

Echipele

Manchester City a rămas – la fel ca în turul cu PSG – fără Yaya Toure, accidentat în uichend. Kompany e gata de joc, De Bruyne a fost odihnit iar Silva şi Aguero au jucat fiecare cam o oră în victoria facilă cu Stoke. Probabil vom vedea un prim 11 aproape identic cu cel din returul cu PSG, singura schimbare fiind Kompany în locul lui Mangala (şi posibil Zabaleta în locul lui Sagna – argentinianul a prims mai des echipa în ultimele meciuri).

Probleme ceva mai mari la Real Madrid: Benzema era dat ca accidentat, Cristiano Ronaldo nu a prins echipa în uichend dar se estimează că va juca diseară (amândoi sunt la Manchester, Zidane zice că vor fi şi pe teren). Vestea bună pentru ei este că în lipsa celor doi, Bale a preluat ştafeta cu succes, împingând echipa de la spate în victoria de la Rayo (3-2 după 0-2). Dacă ambii sunt gata de meci atunci Realul are cel mai bun 11 la dispoziţie.

Meciul

Avem două trupe care sunt obişnuite să preseze adversarul şi să se apere ceva mai sus de propria treime. La fel, ambele nu au vreo defensivă ermetică deşi cea a englezilor dă semne în ultimul timp că ţine, cât de cât, la Joe Hart.

Cred că meciul acesta va depinde foarte mult de cât de multă dreptate a avut Zidane când a zis că Benzema şi Ronaldo sunt la 100%. Dacă a avut dreptate, atunci City va trebui să se “rupă”, cu o defensivă aglomerată şi joc ofensiv centrat pe axa De Bruyne – Aguero. Momente propice vor fi, ambii laterali ai spaniolilor sunt adeseori prinşi prea avansaţi aşa că spaţiile pentru belgian vor fi generoase.

Dacă ambele vedete vor fi mai degrabă spre 50%, atunci City are posibilitatea unui joc mai compact, mai pe profilul cu care sunt obişnuiţi. Şi aici greutatea va pica pe distribuţie, cu David Silva în rol principal, secondat de Fernando/Fernandinho.

Oamenii la care ma voi uita mai atent: De Bruyne unul dintre cei mai în formă mijlocaşi în acest moment, specialistul tranziţiei rapide dintre faza defensivă şi cea ofensivă, jucător determinant pentru parcursul din ultima perioadă al englezilor. Casemiro, omul care va ţine un ochi pe belgian, unul dintre cei mai constanţi şi folositori oameni ai Madridului. Mie îmi aduce aminte de Claude Makelele, motorul Realului 2000-2003, şi cred că şi lui Zidane (colegi în acele timpuri): ‘Why put another layer of gold paint on the Bentley when you are losing the entire engine?’

Pronostic

Dacă Realul va marca mă aştept ca meciul să sară de 3 goluri. Aşa că mergem puţin peste linie şi Over 3 plăteşte 2.3 – 2.4. Ţinând cont de stilul de joc al fundaşilor centrali (ai ambelor echipe) şi de brigada de arbitri (acest… Cakir), un Over4.5 la cartonaşe galbene e de luat (cotă în jur de 2). Iar City +0.25 la 1.83-1.85 e opţiunea pentru rezultatul meciului.

sursa foto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.