Ziua 22 – #ChampionsLeague 2015-2016: Paris Saint Germain vs Manchester City

0

El Oilco sau El Gasico – aşa este alintat acest duel.

De când au fost preluate de negustorii de petrol ambele cluburi tânjesc la recunoaştere. Internaţională, dacă se poate, pentru că de aia naţională au avut parte. Până anul ăsta, cu toate eforturile financiare (şi sunt eforturi serioase) nici una dintre ele nu a mirosit cupa de la o distanţă mai mică de sferturi (iar în cazul englezilor nici măcar atât).

Ei, anul ăsta au avut noroc: una dintre ele se va afla în semifinală. Să vedem care are şanse.

Echipele

Pastore şi Veratti sunt daţi ca absenţi pentru PSG dar nu ştiu în ce măsură Pastore chiar va lipsi. Altfel, trupă completă pentru Laurent Blanc. Cu titlul deja în buzunar, francezii joacă de plăcere în campionat şi când dau de pământ cu adversarii (9-0 cu Troyes, 4-1 cu Nice) când o iau pe coajă pe teren propriu (0-2 cu Monaco).

Pellegrini are probleme mai mari în privinţa lotului: Kompany, Yaya Toure şi Sterling sunt daţi indisponibili şi cel puţin doi dintre ei sunt piese de bază. Vestea bună e că Hart a revenit şi probabil va fi titular diseară. Manchester City are o evoluţie oscilantă în ultimul timp (mulţi pun asta pe seama anunţului cu Pep): 2-2-2 e linia ultimelor 6 meciuri, cam departe de aşteptări. În plus, sunt abia pe 4 în campionat, loc urmărit îndeaproape şi de United şi WestHam.

Meciul

În conferinţa de presă Blanc a încercat să nu dea prea mare importanţă faptului că PSG v City e şi un duel al negustorilor de petrol. Şi, probabil uşor surescitat, a plusat cu o miştocăreală la adresa echipelor engleze “Maybe I’m wrong but I don’t see many English teams in the last four of the Champions League in the last five or six years”. Well, definitely wrong mister White: în 3 din ultimele 5 ediţii de Champions League briţii au avut câte o reprezentantă în semifinale. Mai mult, în 2 ediţii din ultimele 5 au avut chiar (merde!) finalistă. Poate o fi vrut să spună că Franţa nu a avut prea multe reprezentante (zero!) în semifinalele Champions League şi i-a ieşit greşit.

Meci de importanţă capitală pentru PSG: sunt la a patra prezenţă în sferturi, adversara nu e Barca, Real sau Bayern, nu au probleme de lot. Cu alte cuvinte: dacă nu acum atunci când? Lucrurile stau un pic diferit în partea cealaltă: Pellegrini nu mai are nici o obligaţie (doar a fost săpat în iarnă), jucătorii aşteaptă să vadă dacă mai rămân din vară aşa că e foarte puţină presiune a rezultatului. Iese, bine. Nu iese, la fel de bine!

După mine, cheia meciului e la De Bruyne. Dacă tinerelul prinde o zi bună cred că City nu pleacă cu mâna goală de la Paris. Stilul de joc al belgianului e perfect pentru a pune sub presiune defensiva lui PSG, una mai puţin mobilă. Zicea cineva că lipsa lui Toure – paradoxal – e o veste bună pentru City şi tind să îi dau dreptate: fără ivorian planul de joc al lui Pellegrini se schimbă şi cred că vom vedea un mijloc în care belgianul va avea rolul principal. Tranziţie mai rapidă -> şanse mai mari de trecut de Motta (Matuidi, Rabiot) -> spaţii mai generoase pentru Aguero. Iar Kun e … Kun.

Pronostic

City e mai tare decât Chelsea, aşa că dacă oamenii lui Hiddink au fost aproape să scoată un rezultat bun, de ce nu ar reuşi City?

Ambele marchează la 1.80-1.85 şi City +1 la 1.70-1.75 ar fi de luat. Iar pentru curajoşi: un X2 se plăteşte cu 2.15-2.20.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.