Pe repede înapoi – S41

0

Săptămâna care se încheie a fost a lui Liverpool: l-a adus pe cel mai dorit antrenor de către suporteri (Klopp for Kop a fost refrenul). Convingători băieţii din nord, atâta timp cât Klopp spusese că stă un an departe de fotbal dar în 5 luni a devenit antrenorul lui Liverpool. Conferinţa de presă de după instalare a trasat, în mare, liniile “regimului” Klopp: nu îl interesează banii (Henry oare o fi auzit?), toţi jucătorii trebuie să urmeze ideile lui (mă şi gândeam că Sturridge va putea juca ce l-a învăţat Rodgers) şi a cam băgat frica în ei cu “But we will conquer the ball, each fucking time. We will chase the ball. We will run more, fight more.” 

Unii au făcut deja legătura cu descălecarea lui Arsene, şi au creat un imens orizont de aşteptare. Dar “(…) it will take more than glib appeals to emotion and history to transform the fortunes of a club firmly entrenched outside the English elite, and Klopp recognised as much in a press conference rich with vision and intent.”

Altfel,

  • Bundesliga pare deja câştigată de Bayern Munchen. Parte din merit revine lui Pep care s-a reinventat (or, şi-a ajustat stilul) de când e la conducere.
  • Şi tot Bundesliga: 17 recorduri date jos în primele 8 etape.
  • Plecând de la tirada de după meciul pierdut cu Southampton (7 minute de tânguieli e ceva totuşi), ideea că demiterea lui Mourinho ar fi o soluţie pentru Chelsea începe să prindă contur. Costă, adevărat.
  • Problemele lui Messi devin un pic mai mari. Procurorii erau gata să renunţe la cazul împotriva lui, judecătorii se pare că nu. Problemele lui Messi vin după cele cu Neymar şi cele ale lui Mascherano. Grea viaţă la Barcelona.
  • Eurosport e primit distincţia de “Canalul TV al anului” în cadrul MIPCOM. Iaca, se mişcă americanii de la Discovery.
  • LeBron James a închis contractul cu McDonald’s şi a decis să se implice mai mult în partea de promovare a unui lanţ de pizzerii, Blaze Pizza. Omul e unul dintre investitorii iniţiali. La ce expunere media are, cred că ţinta de 200 de restaurante până în 2016 e la îndemână.
  • Ăştia suporteri, tifossi. Cred că îşi spun cu mândrie NK – Nord Kurva 🙂
  • LvG e underrated.

Am deschis cu Klopp, încheiem cu Rodgers şi 11 meciuri care i-au marcat cariera de antrenor la Liverpool.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.