The Manchester Derby

0

Partea roşie a oraşului primeşte vizita celei albastre.

Derby-ul oraşului Manchester începe în câteva ore şi este întâlnirea dintre o trupă care caută un succes mare pentru a putea urla din rărunchi “we’re back!” şi alta cu obiective ceva mai pragmatice, de exemplu locul I şi menţinerea unei distanţe cât de cât faţă de Arsenal.

United intră în meci după o plimbare cam nereuşită în Rusia (dacă tot au zburat atâta măcar să fi venit cu 3 puncte) dar din fericire pentru ei cu puţine probleme de lot: Young, Shaw, McNair – dar ei oricum lipseau.

City a scăpat ca prin urechile acului de la un rezultat de 2 franci în faţa Seviliei şi se prezintă pe Old Trafford cu 4 victorii consecutive în ultimele 4 meciuri. De remarcat că au primit gol în fiecare dintre ultimele 8 meciuri (toate competiţiile) – doar în 5 dintre aceste meciuri atacul reuşind să acopere găurile din defensivă. Din păcate pentru ei, au lotul cam subţire, David Silva, Aguero, Clichy sunt daţi indisponibili (deşi Silva ar putea intra, probabil pe parcurs).

De urmărit

Rooney de la United: probabil mulţi cred că e un meci pentru Martial, să îl vedem dacă e în stare să producă într-un derby. S-ar putea, dar Rooney mi se pare mai interesant. Tocmai a făcut 30, presa a fost inundată cu performanţa lui – presiunea pe căpâţâna lui e destul de mare. De obicei reuşeşte să se ridice la nivelul aşteptărilor.

De Bruyne de la City. În lipsa celor doi jucători determinanţi şi profitând de apatia lui Toure, De Bruyne a început să dicteze ritmul atacului. Nu e străin de EPL aşa că în mod normal nu ar trebui să aibă probleme cu presiunea unui meci de acest gen. În faţa lui va sta Schneiderlin şi Darmian – cel din urmă cu prestaţii foarte bune în ultimul timp.

Pentru United va fi important cum va curge duelul dintre Rojo şi Sterling. Sau câţi pounzi va (mai) face jucătorul lui City după întâlnirea cu argentinianul lui United.

Iar pentru City va fi o adevărată problemă să reuşească să îşi inchidă poarta – nu au mai reuşit de mult asta, iar peste ei vin Martial, Rooney, Mata.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.