Şi a fost #CopaAmerica2015

0

Şi aşa s-a dus şi ultima şansă a lui Messi de a trece odată pentru totdeauna peste El Pibe D’oro.

Chile a dominat în cifre finala de aseară, destul de clar aş zice ţinând cont că erau cei cu şansa a doua iar în faţă le ieşea o pleiadă de vedete, cu Messi în coadă. 57% – 43% la posesie (!), 18 – 8 la faze de poartă (!!), 4-2 la şuturi pe poartă.

Sampaoli a jucat bine trimiţând-ul pe Medel după Messi (în timp ce Diaz a coborât mai aproape de fundaşii centrali) şi a câştigat: Messi a făcut cel mai prost meci al său de la această Copa America (71 de atingeri de balon, 34 de pase) iar apatia lui a tras în jos întreaga echipă.

Di Maria nu a reuşit să preia bagheta, Higuain a fost mai slab ca Messi iar Pastore e aşa cum îl ştim: de o inconstanţă crasă. Doar Rojo şi Otamendi şi-a făcut treaba defensiv şi ei sunt remarcaţii mei.

De cealaltă parte, Vidal a fost impresionant, peste Valdivia. Sau altfel spus, coloana Bravo – Medel – Vidal – Sanchez a funcţionat foarte bine (dacă Vidal ar fi fost slab nu cred că Valdivia ar fi reuşit să acopere). 

Altfel, meciul a fost tern o bună bucată de timp, singurele momente încinse fiind debutul (cu Chile mai prezentă în meci) şi finalul în care Argentina a avut o imensă ocazie de a marca şi câştiga cupa.

[su_note radius=”4″]24 de trofee cu Barcelona – 0 cu Argentina, greu de spus că Messi a fost un jucător determinant pentru ţara lui.[/su_note]

Messi-trofee

Sursă foto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.