#ChampionsLeague – ziua 11

0

Gata, se termină prima fază a #ChampionsLeague pentru jumătate dintre participante. Nu-i vorbă, pentru unele dintre ele competiţia în sine s-a terminat mai demult.

Grupa A:

Let’s go for a draw ar putea fi leit-motivul întâlnirii de pe Juventus Stadium. Atletico ar putea fi în regulă şi cu o înfrângere la limită – tot pe locul I vor termina. De văzut dacă le prisosesc bănuţii care le revin în caz de victorie. Dincolo, Olympiakos va tura motoarele de le vor ieşi pistoanele prin capotă: o victorie cu Malmo cu topping de înfrângere a lui Juventus îi trimite direct în lumea bună a ChampionsLeague. Şi Malmo are şansa ei – la victorie rămân în EL dar îmi este greu să cred că grecii nu se vor urca cu ghetele pe ei.

Grupa B:

Probabil că în aceste momente tot staff-ul lui Real Madrid lucrează asiduu la identificarea unui nou record pe care CR7 ar putea să îl bată diseară în disputa cu Ludogorets. Îi lăsăm să facă demersurile necesare şi ne mutăm pe Anfield unde e finala grupei: Liverpool v Basel.

Basel intră favorită la calificare în acest meci atât din cauza clasamentului – egalul le este suficient – dar şi din cauza prestaţiilor lamentabile cu care Liverpool îşi delectează suporterii de ceva vreme. Mai mult, dacă pentru Basel o eventuală înfrângere nu ar fi un capăt de lume, pentru englezi ar fi o semi catastrofă. Lumea spune că Rodgers va opta pentru un 11 mai aşezat, în care îşi va găsi loc Enrique (pe stânga, pentru experienţa lui). Lucas şi Allen vor închide în faţa lui Skrtel cu ochii cât cepele pe un Diaz de exemplu: Basel e trupă de contra atac şi când îl fac, îl fac bine. Colegele de campionat ale lui Liverpool pot depune mărturie. Pe faza de atac, ca de obicei, speranţele sunt în Gerrard – omul din spatele lui Lambert. Sterling e departe de speranţele puse în el iar Henderson e mai din topor, aşa.

Meci extrem de dificil pentru englezi aşa că acest 1.7 – 1.75 nu e deloc tentant. Mai degrabă cred că vom vedea goluri – până la urmă Liverpool va fi nevoită să se arunce pe elveţieni. Dau, iau, nu mai contează.

brendan rodgers liverpool champions league

Grupa C:

Un singur lucru e clar în această grupă: Benfica e out de tot. Nici măcar EL nu a prins. Restul trupelor fie pot termina pe 1, fie pot ieşi pe poarta pe care scrie Europa League.

Benfica v Bayer Leverkusen cred ca va fi meciul serii ca spectacol. Benfica e out – joacă pentru suporteri şi banii de victorie -, Leverkusen are mai multe opţiuni printre care şi egalul (dacă nu bate Monaco). Benfica e fără Luisao şi Samaris suspendaţi, nemţii fără Papadopoulos. Cota pe Leverkusen se prăbuşeşte şi probabil că sunt motive: nemţii vor forţa o victorie pentru a se feri de rezultatul de dincolo. De văzut dacă le iese – nu aş zice că sunt o forţă în deplasare.

Monaco v Zenit. Cea mai plictisitoare echipă din UCL, această scăpătată Monaco, îşi joacă calificarea în faţa altor aspiranţi la fel de scăpătaţi. De când cu AVB, ruşii joacă mai agresiv atunci când sunt în deplasare şi mă aştept ca diseară să încerce să pună piciorul pe Monaco. Fără Carvalho şi Kurzawa, defensiva gazdelor va avea minute grele cu Hulk şi Rondon. Am impresia că traseul bun al lui Monaco se va sfârşi aici – nu au impresionat cu nimic până acum dar au fost o trupă unită, legată. Fără cei doi din defensivă cred că unitatea aia se cam clatină.

Grupa D:

Cum e greu de imaginat că Dortmund va pierde meciul de acasă cu Anderlecht, putem spune că această grupă este încheiată. Dortmund şi Arsenal merg mai departe, Anderlecht reuşind să termine peste favorita Galata şi să meargă în EL. Diseară avem meciuri relaxate (şi sper eu, relaxante) – cred că vedem ceva goluri pe ambele stadioane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.