A cincea zi de #ChampionsLeague

0

În sfârşit revenim la fotbalul ăla mare, ăla care contează.

Grupa E

Meciul care de abia a început e meciul dintre două luzere ale competiţiilor europene: ruşii nu au mai câştigat un meci european de vreun an de zile iar englezii nu au câştigat anul ăsta în UCL. Cu un punct şi după două meciuri slabe, City e obligată să câştige diseară. Un egal le cam taie avântul spre optimi, mai ales în cazul în care AS Roma scoate ceva din dubla cu Bayern.

Robben-Bayern-Munchen-1Bayern are campionatul în buzunar aşa că principala lor preocupare zilele astea e Champions League şi Black Friday. Ceva probleme de lot, dar au performat şi fără. Roma e pe val şi e de aşteptat să pună probleme serioase lui Xabi Alonso. Un meci foarte interesant, poate cel mai interesant al acestei seri.

Grupa F

PSG e în pole position în această grupă: conduc la puncte şi au o dublă cu APOEL – în mod normal şi după meciurile astea vor rămâne lideri. Singurele goluri primite de Barcelona, sezonul ăsta, sunt cele trei luate de la PSG. Sunt tare curios dacă Ajax are tot ce îi trebuie să dea şi ei 1-2 goluri.

Grupa G

Schalke v Sporting e bătaia pentru locul II. Roman le-a dat o mână de ajutor nemţilor dar ce folos – alde Huntelaar&co au risipit pe Maribor. Di Matteo a debutat cu o victorie (acasă cu Hertha) şi îi arde buza după încă una – mai ales că e seară de UCL. Chiar dacă Sporting e în parametri normali (tocmai i-au ars pe cei de la Porto în Cupă) aş zice că Schalke au prima şansă aici.

Chelsea are de făcut un calcul simplu: fără 3 puncte aici încep problemele şi campionatul naţional e dens şi obositor. Mă aştept la ceva “uscat” (1, 2 -0), tipic Mourinho.

Grupa H

Maci tare în est: BATE, cu 3 puncte la teşcherea, îl aşteaptă pe nea Mircea, autorul unui start mai moale (două egaluri). Nu ştiu moralul ucrainienilor – mai ales acum când au rămas fără stadion – dar în mod normal nea Mircea nu trebuie să piardă la Borisov. În celălalt meci se văd Porto cu Athletic. Porto joacă slab în ultimul timp dar Athletico joacă execrabil şi le trebuie cam multe pentru a spera la o victorie în Porto.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.