Ce am văzut în etapa 2 a #UCL

0

Etapa a doua a Champions League a fost una relativ liniştită şi în afară de duda dată de Barcelona, avem rezultate normale.

Grupa A: Dominarea aproape totală a celor de la Olympiakos a fost în van, Rosenberg a ţintit bine şi Malmo a intrat lejer în cărţile calificării pentru EL. Juve a făcut un joc bun la Madrid, a fost peste Atletico dar latul lui Turan a schimbat ecuaţia calificării. Toată lumea are trei puncte, toată lumea e mulţumită cu excepţia lui Juventus. Prima şansă a basculat spre Atletico Madrid, care are o dublă cu Malmo şi imediat meci acasă cu Olympiakos. Juve în schimb are dubla cu Olympiakos şi orice pas greşit aici îi trimite – în cel mai bun caz – pe locul II.

Grupa B: Ludogoret a stors tot zerul din lactaticii de la Madrid şi de nu era arbitrajul ălă de toată jena cred că altul ar fi fost rezultatul. Iar la Basel a fost aşa cum estimam: Liverpool e în derivă, berbecul ăla de Balotelli e orice numai fotbalist nu, aşa că Basel ţi-a văzut de treabă şi cu golul lui Streller a trecut în poziţie de principală favorită la calificarea în optimi. Liverpool are dubla cu Real şi la felul în care prestează acum nu îi văd să scoată puncte. Iar Basel cred că are ce-i trebuie pentru un 6 puncte din dubla cu bulgarii.

Grupa C: dacă te uiţi la clasament ai impresia că cineva a făcut o glumă şi l-a răsturnat: Benfica nu a putut ţine pasul aseară cu Leverkusen (10-1 raportul şuturilor pe poartă) şi nu are nici un punct până acum. Zenit nu a reuşit să capitalizeze victoria de la Lisabona şi a făcut o băşină de meci cu Monaco. Peste trei săptămâni Benfica se duce la Monaco şi are doar o soluţie: victoria. Dubla Leverkusen v Zenit ne va arăta dacă AVB a reuşit să facă trupă sau rezultatul de pe da Luz a fost un accident.

Grupa D: Principalele favorite din grupa asta au făcut meciuri perfecte aseară: Arsenal i-a urcat pe turci pe gardurile de pe Emirates iar Dortmund i-a executat relaxat pe cei de la Anderlecht. De notat tripla lui Welbeck, jucător care se simte excelent în trupa lui Arsene. Dortumund conduce grupa, Arsenal stă în spate – nu cred că grupa asta mai prezintă interes: Dortmund, Arsenal va fi ordinea calificatelor mai departe.

Welbeck-Arsenal-Galatasaray

Grupa E: Bayern a stors un 1-0 la Moscova dar mai important, Roma a scos un punct la Man City, unde ar cam fi trebuit să ia 3. City a fost foarte slabă în ambele meciuri disputate dar dubla asta cu CSKA ar putea să îi scoată. Roma se vede cu maşinăria gripată a lui Pep şi aş paria că se vor da goluri multe în ambele meciuri.

Grupa F: E grupa singurei surprize: Barcelona, o echipă pe val şi cu o apărare de fier beton, a fost tăvălită şi penetrată de trei ori de o echipă aflată într-un declin vizibil, lipsită şi de principalul atacant. Ajax s-a dus în Cipru cu speranţe mari dar a sfârşit măcinată de APOEL şi punctul de acolo e fix pix. Probabil că PSG îşi “bugetase” 4 puncte după 2 etape dar nu în ordinea asta. Au dublă cu APOEL şi dacă sunt atenţi şi fac 6 puncte, pe 5 noiembrie sunt deja calificaţi în optimi.

Grupa G: Cum, necum, Chelsea a câştigat la Sporting şi şi-a mai reparat clasamentul. Schalke însă nu a reuşit să treacă de Maribor aşa că egalul primit pe Stamford s-a făcut praf şi pulbere. Dubla dintre Schalke şi Sporting va fi foarte interesantă – aici se trage cine va fi alături de Chelsea în optimi.

Grupa H: e grupa lui nea Mircea. Porto a scos în ultimile 5-6 minute două puncte din buzunarul lui nea Mircea, spre profunda indignare a acestuia (ciudat, nu s-a dat la arbitri). Cum Athletic Bilbao se pare că a renunţat la Champions League, lupta se va da în trei: BATE, Sahtior, FC Porto. Un pic de atenţie şi nea Mircea poate tranşa calificarea în optimi până pe 5 noiembrie. Porto pare nu avea probleme în a termina pe locul I – cu menţiunea că Bilbao poate fi aţoasă pe noul lor stadion.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.