World Cup 2014 / Ziua 21

0

A fost ziua în care şansele Braziliei de a câştiga World Cup 2014 s-au diminuat serios, chiar dacă a trecut în semifinale.

Ce am văzut.

Franţa v Germania a fost un meci extrem de slab, candidat serios la cel mai slab meci al Mondialului. Păi, Iran Argentina a fost o desfătare pe lângă acest Franţa v Germania. Gol Hummels în minutul 13 şi apoi am văzut cum a perceput fiecare antrenor cel mai important meci al adversarei. Dacă Low a înţeles că un ritm scăzut al jocului îl avantajează (mai exact îi dezavantajează pe francezi), mesiu Deschamps a arătat cu vârf şi îndesat că nu a înţeles nimic din Ghana v Germania şi că este un antrenor fricos.

Brazilia v Columbia a avut exact desfăşurarea pe care şi-o dorea Scolari: gol în debut şi apoi în aşteptarea atacurilor Columbiei. Care au venit, au pus ceva probleme apărării braziliene dar nimic care să o destabilizeze. Şi nu Neymar sau Fred (hihihi) au fost cei care au trimis Brazilia în semifinală ci perechea de fundaşi centrali, Thiago şi Luiz (bijuterie de gol). Am avut un meci dur, aşa cum anticipam, dar sărac în cartonaşe – un arbitraj lejer spre penibil al spaniolului.

 

[su_spacer size=”30″]

Ce vom vedea.

Argentina v Belgia. A venit timpul ca “the dark horses” ai Europei să ne arate de sunt negri sau mai degrabă nişte ponei. Primul lor meci mai important de la Mondial îi prinde cu lotul în regulă. Şi sper că Wilmots şi-a cristalizat un 11 – e echipa cu cel mai rulat lot. Cred că la nivel teoretic toţi jucătorii au meciul Argentinei cu Elveţia disecat în cele mai mărunte aspecte însă de urmărit dacă vor avea inspiraţia celor din Elveţia (mă rog, cetăţenilor) în a-l izola pe Messi.

Sabella e extrem de nemulţumit de restul de 22 de jucători prezenţi în lotul lui. Iar Messi i-a cam cărat până acum în spate şi întrebarea care se pune e dacă mai poate să o facă odată. S-au cam chinuit prin grupe, s-au cam chinuit cu Elveţia – ei, Belgia este de un alt calibru.

Nici una nu e vreo putere în ceea ce priveşte atacul – deşi nume au cu ghiotura. Mai punem şi miza imensă deasupra şi cred că vom avea un meci încins şi inchis.

Ultima oară s-au văzut tot într-o semifinală de Campionat Mondial – Mexico 1986 – cu Argentina trecând, după un 2-0, în finală. Pe atunci îl aveau pe Diego Maradona şi tot le-a fost greu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.