World Cup 2014 / Ziua 6

0

Ieri a fost ziua când panzerul n-a patinat în gel.

Ce am văzut

Muller, Muller, Muller: i-a facut în sânge neamţul pe portughezi. Cinci minute a părut că meciul este echilibrat. După – golurile au curs, portughezii s-au kkt pe ei, au rămas şi în zece şi meciul a fost gata. Talismanul lor a fost egal cu zero aşa că ansamblul nu a funcţionat. Dincolo, fără să se întrebuinţeze, ansamblul a funcţionat la parametri rezonabili.

– tov. Muller este golgheterul ultimei Cupe Mondiale şi cel la zi în această Cupă Mondială, cu 3 bucăţi. Mă gândesc că Messi + Ronaldo au 4 (patru!) goluri împreună la toate Cupele Mondiale la care au participat.

– Nigeria v Iran 0-0 şi Bosnia e aproape calificată. Acest 0-0 este primul egal de la Mondialul 2014. Meciul cu numărul 13 🙂

– SUA a început în trombă cu un gol şi o suită de atacuri. Totul în 10 minute. Ghanezii s-au dezmeticit, au pus stăpânire pe meci şi au dat impresia că e doar o problemă de minute până când vor întoarce rezultatul. Au marcat târziu, au primit imediat şi foarte probabil vor termina cu 0 puncte. Biletele de întoarcere le-au luat deja.

Muller-Khedira-Goetze-Germania-Portugalia-worldcup2014

Ce vom vedea.

Intră la joc şi ultima grupă, Grupa H: Belgia, Rusia, Coreea de Sud, Algeria.

Belgia e trupa de la care se aşteaptă foarte mult. Cel puţin din partea asta a lumii. O generaţie de excepţie pentru ei, cu alde Hazard, Januzaj, Fellaini, De Bruyne, Lukaku, etc. Câştigători relaxaţi (şi neînvinşi) ai grupei de calificare, cu rezultate bune în pregătitoare, fără probleme de lot – doar Benteke lipseşte dar este Lukaku. Wilmots joacă un 4-2-3-1 clasic, cu Hazard, De Bruyne, Martens (Mirallas) în spatele lui Lukaku. Cel mai probabil Fellaini şi Witsel vor sta în faţa apărării conduse de Kompany.

Algeria este o trupă redutabilă pentru oastea lui nea Piţi dar nu şi pentru nivelul ăsta. A venit la Mondial datorită golului din deplasare (a făcut 3-3 dublă manşă cu Burkina Faso) şi mai este cunoscută ca naţionala care nu are doi jucători de la aceeaşi echipă. Bentaleb (Tottenham), Taider (Inter), Lacen (Getafe), Feghouli (Valencia), Ghoulam (Napoli) sunt numele mai cunoscute, cu menţiunea că toţi cei enumeraţi nu sunt jucători de primă mână la echipele lor, ci mai degrabă prime rezerve. Ochiul nostru se va opri pe Mandi, un fundaş de bandă (poate juca atât stânga cât şi dreapta), titularul lui Reims. Cu noi au jucat un brăduţ, 4-3-2-1, 4-3-3 când se apropiau de poarta lui Lung jr.

Rusia lui Capello îşi stabilise ca obiectiv sfertul de finală însă retragerea lui Shirokov i-a făcut să mai calculeze. Au ieşit pe primul loc în preliminarii – peste Portugalia – dar prestaţiile lor sunt departe de a fi convingătoare. În pregătitoare au testat mai multe formule de echipă (se vede cam cât de importantă e lipsa lui Shirokov) dar pentru primul meci cred că vor rămâne la 4-3-3 -ul folosit în calificări. Kokorin vârf, ajutat din benzi de Zhirkov (Shatov) şi Samedov. Faizulin, Denisov şi probabil Dzagoev vor sta în spatele lor.

Coreea de Sud – revelaţia de altă dată (nu râde, băi mustaţă!) a ajuns o trupă de duzină. S-a calificat ca prin urechile acului la Mondial – acelaşi număr de puncte cu Uzbekistan(!) – iar ultimele meciuri ne arată că sunt mult sub nivelul cerut. Vârf e Park Chu-Young iar starul lor Son Heung-Min e clar în stânga. Mi se pare cea mai slabă trupă din această grupă, sub Algeria.

[su_spacer size=”30″]

Aşadar:

Belgia v Algeria. Un alt meci cu sens unic. Singura problemă ar putea apărea daca alde Hazard îi ia peste picior pe africani. Algeria e arţăgoasă dar limitată tehnic. Nu cred că marchează dar vor fi greu de crăpat.

Rusia va Coreea de Sud. În noiembrie 2013 a fost 2-1 dar Rusia a jucat cu un fel de trupă de rezervă. În mod normal, victorie clară a ruşilor, nu cred că don Fabio ratează meciurile în care e favorit.

Brazilia v Mexic. E no brainer atâta timp cât chiar dacă nu intră, tot o pune cineva pe punctul cu var. Nu uitaţi că la centru va fi berbecul de Çakιr. Sau se înclină terenul, se lărgeşte poarta, etc. Interesant despre meciul ăsta este că dintotdeauna a fost unul încins cu o ploaie de cartonaşe galbene. Şi din nou vă reamintesc că la centru este Çakιr.

FBL-WC2010-ENG-CAPELLO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.