World Cup 2014 / Ziua 15

0

Ziua în care aşteptăm verdictul FIFA în cazul Suarez.

Grupele E şi F şi-au stabilit ierarhiile: Argentina şi Nigeria + Franţa şi Elveţia merg în optimi, în distribuţia Franţa v Nigeria (30 iunie) şi Argentina v Elveţia  (1 iulie).

Ce am văzut.

Nigeria şi Argentina au lăsat politeţurile la cabine (doar se tot întâlnesc pe la Mondiale şi în amicale) şi în minutul 5 era deja 1-1 plus un record bătut (cea mai rapidă revenire). A fost un duel între Messi şi Musa care au marcat unul după altul până când Rojo a pus 3-2 -ul de final. Meci agreabil, lejer şi datorită veştilor de la Salvador unde…

Bosnia v Iran. … Dzeko a deschis scorul şi iranienii nu sunt chiar cea mai ofensivă echipă din lume. Oricum, meciul a fost în mâna bosniacilor Iranul nefiind în poziţia de a ameninţa prima victorie la Mondiale pentru Bosnia.

Ecuador v Franţa. Aflaţi într-o formă de zile mari, francezii au dat piept cu singura echipă sud maericană aflată în pericol să nu iasă din grupe. A fost un meci în care francezii au accelerat pe câteva bucăţi de meci dar nici unul dintre cele 13 şuturi pe spaţiul porţii nu a intrat. Ecuadorul a rămas în 10 în ultima jumătate de oră şi au încercat câteva contraatacuri. Din păcate pentru ei, oboseala i-a împiedicat să execute corect şutul la poartă. 0-0 şi Ecuador este eliminată, singura pierdere a Americii de Sud în grupe.

Honduras v Elveţia. În debutul meciului, elveţienii s-au văzut plimbaţi de nişte “hondurieni” dezinvolţi, chestie care a durat cam 4 minute. Shaqiri înscrie un super gol în minutul 5 şi de acolo meciul se rupe. “Hondurienii” rămân cu posesia (peste 60%) iar elveţienii cu contraatacurile şi şuturile pe poartă (10 bucăţi), prilej pentru Shaquiri să facă o triplă.

 

Ce vom vedea

– Portugalia v Ghana. Ultima şansă pentru CR7 şi ai lui colegi la World Cup 2014. Şi şansa asta depinde mult de cât de bun a fost desertul servit de familia Klinsmann la ultima cină împreună cu familia Low. Helder Postiga e incert, Coentrao şi el, în timp ce Pepe va lipsi. Probabil Varela va prinde primul 11 alături de ilustrul cristinel. Ghana va fi fără Muntary – importantă pierdere pentru ei, aş paria că Apiah ar da orice să îl aibă pe Muntary la schimb cu “prinţul” Boateng. Cum ambele au şanse de calificare dacă Germani bate USA mă tem că va fi un meci de care pe care. Şi dacă ne uităm la defensiva Portugaliei, mai că am merge pe mâna Ghanei. Oricum, goluri la orizont.

– Germania v USA. Întâlnirea dintre Low şi Klinsmann, cândva colegi. Un egal le trimite pe ambele în optimi, în ordinea asta, aşa că probabil ăsta va fi şi rezultatul. Cel mult o victorie scurtă a nemţilor – dacă Portugalia e peste Ghana. Nici o trupă nu are probleme de lot.

– Algeria v Rusia. Meci de totul sau nimic pentru Capello. Algeria are şi varianta egalului şi nu îi văd ratând. Mai ales că în faţa lor stă o trupă cu multe probleme structurale. A venit momentul în care don Fabio este obligat să atace. Va putea? Îi va ieşi? Cu cine? Cam multe întrebări pentru rusnaci. Nici una dintre echipe nu are probleme de lot, doar fundaşul dreapta al ruşilor e dat încert.

– Coreea v Belgia. Belgia e încă în căutarea ritmului de echipă puternică şi meciul cu Coreea vine foarte bine. Asiaticii au fost foarte slabi în cele două meciuri şi dacă în meciul cu ruşii au reuşit să se ţine de Kerzhakov (bine, nici nu a fost cine ştie ce performanţă să fii egalul ruşilor), în meciul cu Algeria au fost spulberaţi. Doar Vermaleen lipseşte de la belgieni dar oricum era second choice. În mod normal Belgia acoperă handicapul de un gol. Şi nu ne Hazardăm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.