Champions League 2013-2014

0

Microbişti din toate ţările, începe!

Încă sub impresia turului de forţă făcut de cele mai bune două echipe germane, fotbalul de top se pregăteşte pentru noua ediţie de Champions League.

În ordinea numerelor de pe tricou:

Grupa A: Manchester United, Şahtior Doneţk, Bayer Leverkusen, Real Sociedad.

United e favorită grupei dar doar pe hârtie. Pentru că pe teren, cred că edictul lui Ferguson (11 puncte şi ne-am calificat) va fi greu de atins de Moyes şi ciracii lui. Şahtiorul e într-un recul puternic – plecările lui Mkhytarian şi Fernandinho par a trage greu. Leverkusen l-a dat pe Schurrle şi l-a adus la Son de la Hamburg – slabă consolare. Oricum, rămân o trupă agresivă. Debutanţii de la Sociedad vin fără vreo presiune anume şi deşi l-au dat pe Illarramendi, l-au adus pe Granero – cândva jucător de Real Madrid.

Grupa B: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, FC Copenhaga

Cristal clear: Real şi Juve. Realul l-a adus pe Bale, şi cu el şi gelatul în primul 11 cred că până şi Ramos poate să joace ca vârf împins. Juve a făcut trei transferuri impecabile (Tevez, Llorente şi Ogbona) şi în mod normal nu au cum să lase mai mult de un punct Galatei (cu tot cu Melo). Care Galată va trage tare să prindă locul 3, nu că ar fi sub FC Copenhaga, ci pentru că turcii nu se pot lăuda cu o constanţă ieşită din comun.

Grupa C: Paris St Germain, Anderlecht, Benfica, Olympiakos

Marquinhos + Digne + Cavani =110 milioane de euro. Blanc trebuie să treacă de grupe şi nu văd de ce nu ar face-o: Anderlecht e … campioana Belgiei; ), Olympiakos e o trupă modestă (mai nou, l-au luat pe artistul Saviola!) iar Benfica e cam departe de vremurile bune (anul trecut au ieşit în spatele lui Celtic).

Grupa D: Bayern Munich, CSKA Moscow, Manchester City, Viktoria Plzen

În mod normal, City ar trebui să îşi adjudece fără probleme locul II, pentru că CSKA – oricât şi-ar dori – nu are lot peste cetăţeni. Spun în mod normal, pentru că mă gândesc la ce s-a întâmplat în precedentele două sezoane de UCL. Însă, spre deosebire de Mancini, Pellegrini e specialist în chestiuni din astea (Malaga – sfert finalistă anul trecut) aşa că merg pe mâna lui. Ah: şi Plzen are puterea să forţeze locul III.

Grupa E: Chelsea, Schalke, Basel, Steaua

A doua descălecare a lui Mourinho la Chelsea – acelaşi obiectiv: Champions League. Şi cred că portughezul va ieşi en-fanfare din grupa asta subţirică. Schalke i-a adus pe Boateng şi Szalai şi pleacă cu prima şansă la locul II. Basel şi Steaua vor avea un dog-fight pentru locul III şi ai noştri au cam 55% şanse – deşi au doar o victorie în 18 meciuri de UCL (duteeee dicăăăăă!). Să-i vedem.

Grupa F: Arsenal, Borusia Dortmund, Napoli, OM

Grupa morţii dacă e să ne luam după titlurile din presă. Arsene l-a adus pe Ozil, Dortmund a “scăpat” de Gotze dar l-a adus pe Mkhitaryan, Napoli l-a dat pe Cavani şi a adus pachetul de la Real Madrid (Higuain, Albiol, Callejon) iar OM s-a uitat prin jur şi i-a luat pe Thauvin şi Imbula – doi tineri promiţători. OM pare uşor în urma tripletei condusă de Dortmund. Arsene e specialist în a trece de grupe (mâine are posibilitatea să facă a zecea victorie consecutivă în deplasare în UCL!!!) dar de data asta va fi greu, greu fie numai şi pentru că vine Rafa pe Emirates.

Grupa G: Atletico Madrid, Porto, Zenit St Petersburg, Austria Viena

Un punct în comun au cele două favorite: şi-au trimis cei mai buni oameni la Monaco şi nu au adus mare lucru în loc. Bine, nu-i plâng pe cei de la Porto – întotdeauna găsesc un jucător de 3-4 milioane pe care îl dau peste un sezon cu 30-40 de milioane. Zenit-ul nu ar trebui să aibă probleme la locul III.

Grupa H: Barcelona, AC Milan, Ajax, Celtic

Tata începe să-şi pună amprenta pe jocul Barcelonei iar Neymar îşi face uşor, uşor loc pe lângă Messi. Milanul e Milan şi Balotelli e Balotelli. Pentru locul III Ajax nu ar trebui să aibă probleme (chit că l-a dat pe Eriksen) cu un Celtic plat (calificat în extremis în faţa “titraţilor” de la Shakhter Karagandy).

UEFA-Champions-League-stadium

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.