Aşi cu valet în coadă

2

Cam aşa văd eu cele 4 trupe care au intrat în semifinalele UCL.

Înainte de tragerea la sorţi (atenţie Infantino!) să aruncăm o scurtă privire în spate, să vedem cum s-a ajuns aici.

De reţinut: grupa campioanelor a dat şi două dintre semifinaliste: Real şi Dortmund. Face bine competiţia.

Bayern Munchen

– vine din F, o grupă relativ lejeră (Valencia, Lille, BATE), cu 13 puncte şi primul şoc al UCL: înfrângerea clară de la BATE. În optimi au dat peste Arsenal pe care i-au demolat pe Emirates şi de care erau cât pe ce să fie demolaţi pe Allianz. (3-1 / 0-2). În sferturi, au tratat mai cu atenţie dubla cu Juventus şi au trecut la pas, cu un rezultat simetric în cele două manşe: 2-0.

– Bayern mi se pare cea mai echilibrată echipă – defensiv/ofensiv. Accidentarea lui Kroos va trage greu la cântar, cel ce vremelnic îl înlocuieşte fiind totuşi un jucător de mâna a doua. Mandzu lipseşte în primul meci dar Golmez e gata să arate că el e der Chef. Lipsa unei alte competiţii poate fi un avantaj.

Real Madrid

– locul 2 în grupa campioanelor. În grupă a mers cam pe genunchi, victorie dus-întors cu Ajax şi o victorie acasă cu City (meci întors de la 1-2 în ultimile 3 minute). În rest, egaluri şi înfrângere la Dortmund. În optimi a dat peste United şi au profitat la maxim de generozitatea arbitrului turc şi inerţia lui Ferguson. În sferturi şi-au ales cea mai slabă echipă şi, din nou, au profitat de orbirea temporară a arbitrului norvegian (incidentul Ramos vs Yilmaz).

– Parcurs şovăielnic, mai ales în deplasare. Trupă redutabilă pe contra atac dar cu o apărare foarte permisivă – doar în meciul de acasă cu Galata nu au primit gol.

Barcelona

– a ieşit bine din grupa ei – doar o înfrângere la Celtic (al doilea şoc al UCL). În optimi a dat peste AC Milan şi după ce în tur Piticul Atomic nu a jucat nimic (Milan v Barca 2-0), în retur Messi a accelerat puţin, cât să neutralizeze avantajul italienilor până in pauză. În sferturi au dat peste mercenarii de la PSG care, bine organizaţi de don Carlo, erau cât pe ce să îi scoată. Golul din deplasare şi o fază a piticului i-au trimis în semifinale.

– Deşi campionatul l-au câştigat mai de demult, Barcelona a prestat destul de economicos în sezonul ăsta de UCL. Şi, da, ştim cu toţii că februarie e luna proastă a catalanilor dar cu PSG au prestat în aprilie. Falia între Barcelona fără Messi şi Barcelona cu Messi e din ce în ce mai adâncă şi un studiu bun al meciului tur cu AC Milan e obligatoriu pentru cel ce va da piept cu ei în semifinale.

Borussia Dortmund

– a câştigat lejer grupa campioanelor. A dispus clar de trupa lui nea Mircea în optimi. A avut un sfert antologic cu Malaga – după ce au ratat cât pentru o ediţie de UCL în meciul tur, acasă s-au văzut aproape scoşi de o Malaga fără sclipire (salutări tinere Isco!) dar foarte bine organizată (Pelegrinni, ole!). Dar cum pe nemţi nu îi baţi decât atunci când arbitrii asistenţi sunt în autocar, Dortmund reuşeşte să se infiltreze lângă cei trei aşi.

– e singura echipă, dintre cele 4, care e neînvinsă în UCL. Joacă foarte frumos, mereu pe poartă, mereu în viteză şi stilul ăsta pune probleme mari adversarilor (ask Mou, le-au luat doar un punct, şi ăla chinuit – gol Ozil în min 89!)

Sezonul ăsta avem:

– Dortmund victorie şi egal cu Real Madrid. Egal la Munchen (returul urmează).

– Real: victorie şi egal cu Barcelona. Înfrângere şi egal cu Dortmund.

Barcelona şi Bayern încă nu au jucat între ele. Încă. 🙂

 

2 COMMENTS

    • Robben. Bine, putin cam mult spus il inlocuieste dar e cel ce a gasit usa de la teren dupa accidentarea lui Kroos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.