De la monkey la Mikel

0

De acum e şi oficial. Dacă la început părea rodul frustrării, ieri Chelsea a făcut o plângere oficială împotriva lui Clattenburg. Motivul: angajaţii lui Abramovic susţin că arbitrul l-ar fi insultat pe Mikel spunându-i “maimuţă”.

Duminică seara, imediat după meci, cei de la Chelsea erau cu o falcă în cer şi una în pământ după ce Ramires a spus că arbitrul ar fi făcut remarci rasiste împotriva lui Mikel şi Mata. Alţi doi jucători au confirmat şi erau gata să susţină acelaşi lucru. Între timp, Chelsea a angajat câţiva avocaţi care să verifice spusele lui Ramires &co, s-au mai uitat pe vreo câteva înregistrări, au chemat şi un cititor de pe buze şi au ajuns la concluzia că: 1. Clattenburg i-a spus lui Mata ” I know it’s b******s… but that’s not my fault” în loc de versiunea Ramires: “Spanish t***” şi 2. Momentul în care se presupune că arbitrul l-ar fi ofensat pe Mikel nu e prins foarte bine de camerele de luat vederi iar Mikel nu pare a fi tocmai victima unei remarci rasiste, cel puţin nu cum s-a auzit că ar fi fost imediat după meci, când a intrat în cabina arbitrilor cu intenţia de al cafti pe Clattenburg.

Cu toate că Ramires nu este cel mai bun vorbitor de limbă engleză şi “nordicul” Clattenburg are un accent ce ar putea face ca un “shut up, Mikel” să fie luat de “shut up, monkey”, Chelsea a ales să meargă mai departe cu acest caz. O avea sau nu legătură cu cazul Terry, o fi sau nu la presiunea căpitanului, rămâne de văzut.

Cert este că din momentul ăsta Chelsea e on the edge. Ar fi a doua oară când fac acest lucru, momentul Graham Poll din 2006, fiind încă proaspăt în mintea unora. A acelora care cred ca FA a greşit pentru că nu l-a apărat pe arbitru, în condiţiile în care Terry a revenit mai apoi asupra acuzaţiilor. De altfel, Poll s-a retras la sfârşitul acelui sezon, unul dintre motive fiind şi (sau, mai ales) acest incident – mai exact lipsa de solidaritate a FA.

De se dovedeşte adevărat, Clattenburg e terminat. De se dovedeşte că Ramires mai are nevoie de lecţii de limba engleză, FA se va afla într-o situaţie dificilă. Din băncile de pe ultimul rând se aude “neprogramare”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.