Două semifinaliste de UCL: Barca şi Bayern

3

“Arbitrul a vrut să îl vadă pe Messi ratînd un penalty”

Greu meci pentru Barcelona, aseară în faţa unui la fel de plat Milan ca cel din tur. Dacă e să tragem linie după dubla asta – singura care mai respiră aer de sfert de UCL – aş zice că Barcelona a fost echipa mai bună dar nu aşa de mult precum performanţele anterioare şi lotul o indicau. Milanul a stat în picioare, totuşi nu a pus mari probleme în careul lui Valdes.

Ca să mă contrazică încă de la început, Pep a lăsat sacul de prudenţă pe banca lui Aleegri şi i-a spus lui Alves să uite de apărare. Aşa că în debutul primei reprize l-am văzut deseori pe Alves (şi pe Cuenca) pe aceeaşi linie cu Messi şi Fabregas. Patru atacanţi pentru patru fundaşi – asta da încercare pentru Nesta &co.

Aşa stînd lucrurile, împreună cu cei trei de la mijloc (Xavi, Busquets, Iniesta) pressing-ul în ultima treime a fost ucigător şi ca urmare şi erorile lui Mexes şi Nesta s-au succedat într-un ritm ameţitor. Mare confuzie în apărarea Milanului! Din păcate pentru ei, apărătorii lui Milan au ales să iasă din încercuire prin pase către Seedorf, Ambrosini şi Nocerino (în ordinea asta) în loc să încerce pasa lungă pe culoar pentru Zlatan (secondat de Boateng) sau Robinho. De altfel, Robinho a fost doar puţin mai bun decît în tur dar nici nu a fost folosit la maxim. Cred că ar fi cîştigat duelul 1-1 cu Mascherano pe faza de contraatac. Faza golului lui Nocerino e exemplu pentru şansa ratată de Milan. Dar atîta timp cît eşti obişnuit să joci tip “brăduţ” şi versatilitatea tactică nu e chiar la ordinea zilei, nici nu poţi să ceri mai mult.

Stresul lui 1-1 a fost rezolvat de o interpretare a regulamentului în litera lui, aşa că golul 3 a adus liniştea şi odată cu ea coborîrea lui Alves şi rearanjarea într-un 4-4-2 (hai 4-4-1-1 cu Fabregas mai retras). Şi de aici ura şi la gară!

Barcelona's Messi advances through AC Milan's Mexes, Ambrosini and Nocerino during their Champions League quarter-final second leg soccer match in Barcelona
REUTERS/Giampiero Sposito

Pe Allianz a fost un meci fără istoric. Bayern, cu rezervele, a repetat scorul din tur şi după dubla lui Olic s-a oprit aşteptînd ceva, o reacţie a francezilor. Dar de unde nu e nici Dumnezeu nu cere.

3 COMMENTS

    • Barca da de Chelsea. Si desi pare dezechilibrat eu zic sa nu sarim la concluzii.
      Cat despre Real v Bayern … Realul e mare favorita. Nemtii trebuie sa scoata ceva din joben ca sa il trimita dupa tigari pe Mourinho.

  1. va fi a dracului de greu pe Allianz, iar ca si constructie, echipele se seamana…Bayern insa sufera la nivelul fundasilor centrali, ceea ce va fi o paine de mancat pentru Real. Cat despre Varza-Chelsea, sper ca norocul lui Di Matteo sa tina si sa-i scoata pe robotei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.