Anglia va avea un nou căpitan

5

Cu un tackling de mare efect, Federaţia Engleză de Fotbal l-a deposedat pe John Terry de banderola de căpitan. Recunoscînd superioritatea adversarului, Terry nu a protestat.

Deşi judecata şi sentinţa au fost amînate pînă pe 9 iulie – la cîteva zile după ce se termină EURO 2012 (super optimişti englezii ăştia.. 🙂 ) –  Terry a aflat astăzi că nu va mai fi căpitanul naţionalei. Decizia a fost luată de board-ul federaţiei, fără ca Fabio Capello să fie consultat. Lucru care nu e chiar în regulă dacă e să îl ascultăm pe Arsene Wenger.

I don’t know well this case, I just think it’s the manager who names the captain,” he said. “It is a very difficult position [for Fabio Capello] to be in but the manager has some responsibilities that should be left to him.”

Pe de altă parte, Terry insistă că nu e vinovat şi pentru asta e gata să “I will fight tooth and nail to prove my innocence“.

Rămîne de văzut ce se va întîmpla în iulie dar după ce am văzut că s-a întîmplat în cazul Suarez, îmi pare că şi pe Terry îl aşteaptă ceva asemănător. Amînarea pînă în iulie e un indiciu destul de serios.

E doua oară cînd Terry pierde banderola de căpitan – prima dată în februarie 2010, după scandalul sexual în care a fost implicat (Bridge, Vanessa Perroncel, etc). Atunci, căpitan a fost trecut Rio iar ca vice, Gerrard – ordine stabilită încă de la începutul mandatului lui Capello. Cum Rio nu cred că mai prinde lotul şi nici de Gerrard nu mai sunt aşa sigur, sunt curios cine va prelua banderola.

Inutil de menţionat ce importanţă are banderola de căpitan pentru englezi.

John Terry, Chelsea nu mai este capitanul Angliei
Sus mineca, jos banderola! (foto credit: REUTERS/Andrew Winning)

5 COMMENTS

    • Din pacate si astia au 30+. Si nu stiu cati din astia 3 mai prind nationala la EURO. As pune pariu ca Rio va sta acasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.