Third place is for men

0

Campionatul Mondial de Fotbal Feminin a început ieri cu o victorie anticipată (dar destul de dificil de preconizat de către urmaşii lui Paul) a campioanei en-titre Germania în faţa Canadei. 2-1 cu emoţii pe final şi să remarcăm că este primul gol primit de Germania de la finala din 2003 (mondialul trecut nu au primit nici un gol!).

Şi deşi stadionul a fost sold out, Angela Merkel alături de BLATter la oficială, nemţoaicele tot sunt nemulţumite de atenţia pe care mass-media o acordă evenimentului şi de organizarea turneului. “When Germany hosted the men’s World Cup in 2006, there were street parties, big screens, flags everywhere. But today, there was next to nothing. It’s very sad.” În 2006, bugetul Federaţiei Germane de Fotbal pentru WC a fost aproape 450 de milioane de euro. Pentru competiţia asta au alocat 21 de milioane de euro 🙂

Ruşinate probabil de aceste reproşuri, ARD şi ZDF au promis transmisii live ale tuturor meciurilor şi au scos şi un slogan foarte interesant: Third place is for men (aluzie la performanţele naţionalei masculine la ultimile două WC. Naţionala feminină a cîştigat ultimile două WC, în plus nu a mai pierdut un meci din iulie 1999!)

Pentru o documentare mai serioasă vă recomand să vedeţi cine este echivalentul lui Messi, această “Pele in a skirt”, sau cine este golghetera all-time a Cupei Mondiale.

Marta, so called "Pele in a skirt"

Cine ştie, poate bătrînul BLATter avea dreptate: “They could, for example, have tighter shorts.”

Previous articleGeneraţii de aur
Next article@ Wimbledon
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.