Circumnavigating the rules

0

Numai e mult pînă cînd Manchester City v-a parafa contractul de vînzare a numelui stadionului pe care joacă. Suma pentru care se face treaba e ceva între 10 şi 12 mil £. Iar favoriţii sunt Aabar, o companie de investiţii din Abu Dhabi, şi Ferrostaal, o companie germană preluată de guvernul de la Abu Dhabi. Redundant să mai spun că ambele sunt sponsori ai echipei.

Aşa că, în pregătirea participării în UCL şi a apropiatei intrări sub directivele financial fair-play de la uefa, şeicul pompează cash-ul necesar. Şi o face ca “băiatul deştept” ridicînd miza la naming rights. Că nu se ştie dacă nu cumva la anul mai are nevoie de vreo 20-30 de mil de £, şi o renegociere cu firma proprie pe post de sponsor e oricînd binevenită.

Ca idee, Arsenal a vîndut numele  stadionului propriu cu 100 de mil £ pe perioada 2006 – 2021. Adică ceva în jurul sumei de 6,7 mil £. Şi e cel mai mare contract existent pe piaţă. Şi e London, baby!

city of manchester stadium

Calde salutări domnului Platini şi mult succes în activitate. Să fie cu ochii în patru dupe cei care “are circumnavigating the rules”. “Nobody should try to be clever about the possibility of circumnavigating the rules,” warned Uefa general secretary Gianni Infantino, in an interview with Goal.com. “If the panel have the feeling that the rules are circumnavigated, then this corresponds to a violation.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.