Topul primelor în bani la Mondiale

0

Participantele la turneul final vor obţine o primă din partea FIFA, chiar şi echipele care nu vor reuşi să obţină vreun punct în cele trei jocuri din grupe. În funcţie de locul obţinut după încheierea competiţiei, fiecare echipă participantă va obţine din partea FIFA câte o primă, deloc neglijabilă cu cât locul obţinut este mai sus în ierarhie.

Naţionala care va obţine titlul mondial va câştiga totodată suma de 25 milioane de euro. Învinsa din finală se va consola cu 20 de milioane de euro, iar echipa care va obţine medalia de bronz va fi premiată cu 17 milioane de euro. Pentru locul 4 este prevăzută suma de 15 milioane de euro. Echipele care se opresc în sferturile de finală – cele ce se vor clasa deci pe locurile 5-8 – vor beneficia fiecare de 12 milioane de euro, iar cele 8 care vor fi învinse în optimi (locurile 9-16) vor obţine câte 7,5 milioane de euro. Nici echipele care nu se califică din grupe, deci cele clasate pe locurile 3 şi 4, nu vor pleca acasă cu mâna goală, fiecare dintre acestea urmând să primească câte 7 milioane de euro. Aceasta chiar şi în situaţia în care vor fi echipe care nu vor obţine nici măcar un punct la turneul final din Africa de Sud.

Dintre cele 32 de participante la turneul final, doar Slovacia este debutantă în această fază a competiţiei. Dintre celelalte 31, Noua Zeelandă, Slovenia şi Grecia se află la a doua participare, dar la prima nu au reuşit să obţină vreun punct. Mai mult, Grecia, în cele trei jocuri disputate la ediţia din 1994 împotriva Nigeriei, Argentinei şi Bulgariei, nu a reuşit să înscrie niciun gol, primind în schimb 10.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.