La ce să ne aşteptăm în optimi: Spania contra Braziliei sau Portugaliei

0

Optimile de finală ale Mondialului ar putea oferi un şoc teribil, între două dintre marile favorite pentru titlul suprem: campionii europeni, spaniolii, ar putea să se confrunte cu Brazilia sau Portugalia, chiar în această fază a competiţiei.Iată posibile scenarii şi la ce se poate ajunge în optimi, conform ‘încrucişărilor’ regulamentare:

1A – 2B: Teoretic, Franţa, vicecampioană mondială şi locul 9 în clasamentul FIFA, ar trebui să termine fără probleme în fruntea grupei A. Dar francezii, calificaţi pentru Mondiale după un baraj controversat şi recent umiliţi de modeştii chinezi, nu oferă nicio garanţie şi ar putea foarte bine să fie devansaţi de Uruguayul lui Forlan sau de Mexic. Adversarul învingătorului grupei A ar trebui să fie Grecia sau Nigeria, aceasta din urmă privată de metronomul său, Obi Mikel, forfait din cauza unei accidentări.

1B – 2A: Chiar dacă alegerile lui Diego Maradona sunt adesea dificil de priceput, Argentina lui Messi nu ar trebui să aibă vreun adversar de talie în grupa B. Dacă Franţa pierde ‘faţa’ şi termină a doua din grupa sa, un şoc în optimi între francezi şi argentinieni nu este exclus. Dacă logica este respectată, Albiceleste ar trebui totuşi (Franţa terminând prima) să se confrunte cu Uruguay sau Mexic. Şi dacă ar fi Africa de Sud, totuşi?

1C – 2D: Anglia, condusă de tacticianul Fabio Capello şi biciuită din teren de Wayne Rooney nu are prea multe motive să se teamă în grupa C, având mari şanse să regăsească în turul următor Serbia sau Ghana, care ar urma să-şi dispute locul 2 în grupa D, după Germania.

1D – 2C: Absenţa lui Ballack aruncă o umbră asupra potenţialului Germaniei, dar tripla campioană mondială şi europeană are în măsură suficientă ‘cultura’ fazelor finale, care o pune la adăpost de surprize neplăcute în grupa D. În optimile de finală, germanii s-ar putea procopsi cu un adversar accesibil: SUA, Slovenia sau Algeria.

1E – 2F: Olanda debutează la turneu fără Arjen Robben, accidentat, dar ar trebui să nu fie afectaţi pentru primul loc în grupa E, nici Camerunul, principalul rival pentru primul loc neputând conta decât pe Samuel Eto’o, ca jucător de superclasă. ”Portocala mecanică” ar urma să întâlnească aproape sigur Paraguay în optimi, doar dacă slovacii nu fac surpriza.

1F – 2E: Campionii mondiali italieni pleacă în necunoscut, dar au primit o grupă F pe măsură. În turul următor, ar putea juca în compania camerunezilor sau a danezilor.

1G – 2H: Cine, dintre Brazilia lui Kaka sau Portugalia lui Cristiano Ronaldo va termina în fruntea ‘grupei morţii’ (G)? Învingătoarea va avea o optime de finală liniştită, chiar dacă echipa statului Chile, probabil adversar, a terminat pe locul 2 în calificările zonei Americii de Sud.

1H – 2G: Va fi, fără discuţie, şocul optimilor de finală: campionii Europei, spaniolii, superfavoriţi ai grupei H, vor putea cu greu să evite întâlnirea cu cvintuplii campioni mondiali, brazilienii, sau cu portughezii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.