Champions League 2023-2024: Ziua 6

0

Meciurile serii sunt la Paris și Newcastle dar avem întâlniri interesante și la Glasgow sau Berna. Oricum, șteptăm niște meciuri mai spectaculoase, cu ceva mai multe goluri decât au fost aseară.

Grupa E: Atletico Madrid – 4, Lazio – 4, Feyenoord – 3, Celtic – 0

Feyenoord v Lazio. Ambele au batut Celtic așa că ambele s-au încolonat în spatele lui Atletico. Dubla asta va fi decisiva pentru cine merge alături de ATM în optimi de UCL. De aceea îmi pare că acest prim meci va fi unul mai strâns, mai cu gândul la defensivă. Under 3, va fi un meci de așteptare.

Celtic v Atletico Madrid. Celtic nu a arătat mare lucru în cele două meciuri disputate până acum și nu îi văd în stare să scoate puncte în fața lui Atletico. Mai ales că echipa lui Simeone vine după o serie de 5 victorii consecutive în care a marcat – atenție! – 13 goluri! Victorie ATM sau, pentru cei mai circumspecți X2 & O1.5.

Grupa F: Newcastle – 4, PSG – 3, AC Milan – 2, Dortmund – 1

PSG v AC Milan. Unul dintre meciurile serii de UCL. PSG a fost smotocită serios de Newcastle în precedenta etapă și eșecul stă în cârca lui Enrique: să intri cu doar doi mijlocași într-un meci de asemenea anvergură înseamnă că jucătorii tăi sunt doctori honoris causa în 4-2-4 sau pe tine ca antrenor te-a luat puțin valul. Oricum, lesson learned, PSG are 2 victorii confortabile de atunci, meciuri în care, ați ghicit, nu a mai jucat 4-2-4. AC Milan a avut un meci obositor cu Juventus – au jucat o oră în 10 oameni – dar chiar și așa au fost învinși foarte greu. La cum arată situația în clasament și văzând cele 4 meciuri jucate până acum am impresia că din favorite la calificare cele două s-au transformat în rivale la locul 2. Va fi multă precauție în acest meci, o înfrângere ar cam însemna aer de UEL (în condițiile în care Newcastle scoate maxim din dubla cu Dortmund).

Newcastle v Dortmund. Al doilea meci al serii, dar ceva mai spectaculos decât cel de mai sus (astea sunt așteptările noastre). Dortmund trebuie să-și reissen sich zusammen dacă vor UCL și în februarie. Îngrijorător pentru ei este faptul că nu au marcat niciun gol în primele 2 meciuri de UCL iar Newcastle a luat doar un singur gol în ultimele 5 meciuri acasă (și ală de la PSG). Terzic ar trebui să îl sune pe Klopp, ele singurul ce a bătut pe St JamesțPark sezonul ăsta. Și a mai și dat 2 goluri. Fără probleme de lot pentru ambele echipe. Jocul atletic, în forță și în viteză a celor de la Newcastle va fi o încercare dificilă pentru oamenii lui Terzic. Sincer, doar o zi mai proastă a englezilor ar aduce șanse nemților la un rezultat bun. Newcastle -1 e alegerea noastră.

Grupa G: Manchester City – 6, Leipzig – 3, Steaua Roșie – 1, Young Boys Berna – 1

RB Leipzig v Steaua Roșie. Nu ar trebui să fie probleme pentru cei de la RB Leipzig, deși nu sînt în cea mai bună formă (2 puncte din ultimele 3 meciuri pe teren propriu). Steaua Roșie arde tot în liga internă și au făcut un meci decent cu YBB dar nu îi văd să pună probleme mari la Leipzig. De reținut că au marcat în ambele partide, lucru care mă aștept să se întâmple și diseară. BTS și/sau 1 & O2.5.

YBB v Man City. A walk in the park, ăsta ar fi lucrul cel mai important de spus despre acest meci. Man City este peste YBB la orice indicator vreți și în afară de o victorie relaxată a englezilor nu văd ce s-ar putea întâmpla. Știu că Man City are trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri dar elvețienii nu sunt la nivelul celor ce au izbândit în fața lui Pep. Ce e de remarcat e că City a primit gol în 9 din ultimele 10 meciuri așa că un BTS & 2 e bine de tot în cărți.

Grupa H: Barcelona – 6, Porto – 3, Șahtior – 3, Antwerp – 0

Barcelona v Șahtior. Știu că i-am considerat blazați la cronica etapei trecute (și am mers pe vctoria belgienilor) iar meciul s-a terminat cu 3-2 pentru ei dar cei de la Șahtior au avut mult noroc atunci. 0-2 pauză, și chiar arătau blazați. Barcelona crește de la meci la meci cu Xavi și sunt marii favoriți ai acestui meci. Iar dacă mai pui că pe teren propriu au primit doar 2 goluri în acest sezon (și alea în același meci) un Barca to win to nil pare opțiunea logică diseară. Singurul semn de întrebare e lista lungă de indisponibili (Gavi – suspendat, Lewa, Pedri, Raphinia, deJong – accidentați).

Antwerp v Porto. Belgienii nu s-au putut impune în fața lui Șahtior după 2-0 la pauză, cum ar putea ei emite pretenții în fața lui Porto? Sunt într-o formă mizerabilă (1-3-3) și mai au și o listă lunguță de absenți. Porto are două înfrângeri (cu Barca și la Benfica) dar mie mi-au plăcut cum au arătat cu Barca (8 galbene – spaniolii au faultat din plin pentru a opri adversarii). Victorie Porto sau pentru cei cu frica de portofel X2 & O1.5.

Propunerile EBT

Feyenoord – Lazio sub 5.5 cartonașe
Newcastle – Dortmund peste 4.5 cartonașe
PSG – Milan O9.5 cornere
Antwerp – FC Porto O9.5 cornere
Young Boys – Manchester City MC -1.5
Leipzig – FK Crvena Zvezda Leipzig / Leipzig HT / FT
Barcelona – Shakhtar Barcelona -1.5
Celtic – Atletico O2.5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.