Italia în competițiile europene: Non c’è due senza tre

0

Și cu un pic de atenție ar fi fost quattro!

Fantastică performanța echipelor din Italia, nemaiîntâlnită de aproape 20 de ani. Inter în UCL, AS Roma (să trăiești, nea Jose!) în UEL și Fiorentina în UECL sunt cele 3 reprezentante. Dacă Juve ar fi reușit să țină de rezultat sau să profite pe final de avantajul numeric am fi avut 4 trupe din Italia în cele 6 finaliste de competiții europene.

UEFA Champions League: Manchester City v Inter Milan

City a spulberat Realul fără doar și poate. City este tot mai aproape, după > 2 miliarde de lire & >115 acuzații de rele practici, de visul UCL. Pep a reușit să transforme echipa într-o unitate de forțe speciale care nu au milă de adversari. Șansa Realului a fost în tur, deși chiar și o victorie la Madrid nu i-ar fi adus mai aproape de calificare, la ce s-a jucat în retur.

Interul a ieșit fără gol primit în derby-ul orașului, dar au avut în fața un Milan fără vână. A fost o dublă care nu a avut istoric, în nici un moment cei de la Milan nu au părut că pot emite pretenții la finală.

Ne vedem pe 10 iunie 2023, la Stambul!

UEFA Europa League: Sevilla v AS Roma

Prin toamnă fanii Seviliei se uitau mai degrabă la câte puncte distanță de retrogradare e echipa lor decât să facă estimări pentru competițiile europene. Însă un final de sezon în forță i-au trimis pe spanioli în finala Europa League și la un pas de primele 7 în campionat. Traseul lor în UEL este unul absolut fantastic, au scos United fără drept de apel (după ce au fost conduși cu 2-0 în prima repriză) și apoi pe Juve după un meci în care au rămas în 10 în ET. Excelent!

Nea Jose continuă să scrie istorie la Roma. După prima cupă europeană căștigată sezonul trecut acum a ajuns în finala următoarei competiții europene. Două finale europene consecutive, un record pentru AS Roma. Sociedad, Feyenoord, Leverkusen a fost traseul Romei, semifinala fiind câștigată în stilul Jose: 1-0 la general.

Ne vedem la Budapesta, pe 31 mai 2023.

UEFA Europa Conference League: Fiorentina v West Ham

Fiorentina a avut ceva emoții în semifinala cu Basel. Au luat bătaie acasă și în minutul 70 al returului erau eliminați. Golul lui Gonzalez a dus meciul în prelungiri, cel al lui Barak a trimis-o pe Fiorentina în finală.

West Ham nu a avut emoții pe traseu, a trecut la pas de Larnaca, Gent și Alkmaar și David Moyes ochește trofeul care ar mai îndulci un sezon destul de mediocru al londonezilor (de abia s-au salvat de la retrogradare).

Ne vedem la Praga, pe 7 iunie 2023!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.