SabaNole, câștigătorii Australian Open 2023

0

Primul turneu de Mare Slam nu a adus nimic nou la băieți. Același, eternul de acum, Novak Djokovic a luat al 10-lea AO și a mai adaugat ceva în lista de turnee câștigate cât să-l egaleze pe Rafa la Grand Slam-uri.

”Deportatul” de anul trecut a venit ultra motivat și nimic, nici măcar accidentarea de la coapsă nu l-a oprit. Un singur set (la Enzo Couacaud) a pierdut în cele 7 meciuri jucate la Melbourne, un tur de forță terminat en-fanfare în finala cu Tsitsipas (63,76,76). A plâns, a arătat pumnii australienilor, a făcut spectacolul obișnuit.

Aryna: prima finală, primul titlu de Grand Slam

Veni, vidi, vici. Asta a fost Aryna la Austalian Open 2023. A trecut ca prin brânză până în finală, acolo unde s-a văzut cu Rybakina. Un duel ruso/bielorus care a început bine pentru Elena dar s-a sfârșit și mai bine pentru Aryna. Aici a fost de altfel și singurul set pierdut de Aryna la acest AO. Conjunctura perfectă pentru bielorusă (Swiatek și Pegula au ieșit destul de repede), lucru de care a profitat la maxim.

Gabi Ruse a prins semifinala la dublu

Da, ea e singura româncă ce a ajuns atât de departe. Cuplul cu Marta Kostyuk a funcționat foarte bine de-a lungul competiției dar din păcate au trebuit să dea ochi cu principalele favorite, cehoaicele Barbora Krejčíková și Kateřina Siniaková, neînvinse din 2021 în GS. Și aia a fost: “Dă-o în pisici! Nu greșește nicio minge” – Ruse despre Siniaková. Cam așa se ajunge în top, nu greșești.

Dublu băieți: Wild!

Aici a fost chiar spectaculos: perechea Hijikata (AUS) / Kubler (AUS) au primit un wildcard la acest turneu. Și, odată intrați în complexul sportiv nu au mai ieșit de bunăvoie. Au stat, au strâns din dinți și au luat trofeul. Cel mai bine ”cheltuit” wildcard pentru organizatorii australieni!

Despre prestația conaționalelor noștri am amintit aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.