Habemus antrenor la naţională

0

După câteva luni de tatonari şi discuţii cu o listă cuprinzătoare de antrenori (mai mult sau mai puţin de succes) FRF a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Edward Iordănescu pentru postul de antrenor al Naţionalei.

Rănd pe rând Hagi, Lucescu (ăl mic), Petrescu, Boloni au declinat oferta lui Burleanu din varii motive (conflict de interese, bani, perspectivă, obiective impuse).

Aşa că Burleanu a rămas să se uite un pic mai jos, unde erau Mutu şi Iordănescu (tot ăl mic). Şi l-a ales pe cel mai experimentat dintre ei.

Edi Iordănescu are un pic peste 200 de meciuri ca antrenor, exclusiv echipe de club. Fără prea mult succes la începutul carierei, cu mandate scurte, fie venea după cineva, fie era dat afară în mijlocul sezonului. Anul trecut a reuşit să ia campionatul României cu CFR (tot aşa, venit în timpul sezonului) şi Supercupa. Pleacă la FCSB, după 3 luni rămâne liber de contract şi aşa intră în vizorul lui Burleanu.

Doi ani de contract, 240.000 Euro pentru Liga Naţiunilor (300 dacă câştigă grupa). Locul 4 în grupă înseamnă rezilierea contractului.

Aici aveţi primele vorbe ca antrenor al Naţionalei, încurajator, ce să zic.

După 2 meciuri amicale (cu Grecia şi Israel, în martie) Naţionala condusă de Edi va începe Liga Națiunilor 2022, cu programul afişat mai jos. O ediţie comprimată în 2 luni (iunie şi septembrie) din cauza organizării World Cup 2022 în iarna.

Va fi greu dar dificil. Baftă, Edi!

4 iunie 2022: Muntenegru – România
7 iunie 2022: Bosnia-Herţegovina – România
11 iunie 2022: România – Finlanda
14 iunie 2022: România – Muntenegru
23 septembrie 2022: Finlanda – România
26 septembrie 2022: România – Bosnia-Herţegovina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.