Barty şi Nadal au luat Australian Open 2022

0

Fuse şi fuse frumos chit că numărul 1 de la băieţi a evitat să participe. Barty şi Nadal sunt merituoşii câştigători dar mai important e că AO s-a desfăşurat cu multă lume în tribune, ca pe vremuri. We’re back to normal.

AO2020 – Fete

Aşa cum estimam, Ash Barty şi Danielle Collins au ajuns în finală. Americanca a făcut turneul vieţii ei la 28 de ani şi poate pleca fericită de la Melbourne: Barty a fost cu o clasă peste ea, nu prea avea cine să o bată în seara aia. Un singur regret trebuie să aibă Collins: lipsa de concentrare în cel de-al doilea set, la 5-1 pentru ea. Dacă reuşea să trimită meciul în decisiv poate avea o şansă.

Ash Barty a câştigat acest AO fără să piardă vreun set şi devine a cincea australiancă ce câştigă “acasă”. Trofeul vine după o pauză de 43 de ani (1978, O’Neil).

Mi-a plăcut foarte mult discursul de final al Daniellei Collins. Pure class!

AO2020 – Băieţi

Nu a fost simplu pentru favoritul principal, Medvedev, să ajungă în finală: de-a lungul competiţiei a pierdut 5 seturi, în sferturi fiind la un pas să fie eliminat de Auger-Aliassime. De pe partea cealaltă de tablou a venit Nadal, care, profitând de absenţa nr. 1 mondial, a dat bice până în finală. A avut emoţii în sferturi cu Shapovalov care a revenit de la 0-2 dar în rest nu a avut mari probleme.

Finala a fost ceva de poveste, cu rusul începând tare (62, 76) apoi spaniolul şi-a turat motoarele şi a egalat la 2 (64, 64). Pe final, meciul a avut accente de tenis feminin, cu un număr mare de break-uri care au tot întors scorul şi au delectat publicul. Nadal se impune în a doua cea mai lungă finală din istoria AO (5:24) şi mai pune un trofeu de Grand Slam (21) în vitrină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.