Champions League: ce a fost în prima parte a optimilor

0

Avem numele primelor patru sfert finaliste de Champions League. Singura mare surpriză e FC Porto, dar doar la prima vedere, prin prisma numelui. Altfel, rezultate normale în celelate trei optimi.

Juventus pleca favorită înaintea dublei cu FC Porto. Dar nimic din ceea ce îşi doreau fanii lor nu s-a întâmplat. Praf şi pulbere în primul meci, mediocri în retur, italienii nu au meritat niciun moment să se califice. Emblematic pentru prestaţia lui Juve este golul 2 al portughezilor.

Dortmund nu au avut probleme cu Sevilla. Au fructificat pe deplin primele 45 de minute ale dublei, acele minute în care Sevilla a fost la pământ iar mai apoi, în celelate 3 sferturi, au reuşit să-i ţină la distanţă pe spanioli fără ca asta să pară un efort deosebit. Meritată calificarea, nimic de zis, dar Dortmund nu pare o forţă.

Liverpool nu a avut nici cea mai mică problemă să treacă de locul II din Bundesliga. Practic o dublă fără istoric, în care Liverpool a făcut fix cât trebuie ca să îşi asigure calificarea, iar nemţii au jucat de parcă au băut ceai de muşeţel, nu Red Bull. La pas.

PSG a profitat din plin de degringolada din tabăra Barcelonei şi a tranşat calificarea din meciul tur. Barca a fost de departe mai bună în retur şi cred că momentul de inflexiune a fost penalty-ul ratat de Messi: de ar fi marcat probabil că ultimul sfert al dublei ar fi fost ceva de povestit. Aşa…

Aşadar, aşa cum titrează presa de sport de peste tot: “sferturi de Champions League fără Messi şi Ronaldo”. Apusul unei ere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.