La locura de Messi

0

Sau războiul celor două “bureau-fax”-uri.

Primul a venit de la Messi care anunţa dorinţa acestuia de a pleca de la Barcelona gratis, folosindu-se de o clauză din contractul lui care spunea că la sfârşitul fiecărui sezon el poate rezilia unilateral înţelegerea, fără alte “codiţe financiare”.

Al doilea a circulat retur, de la Barca la Messi, prin care clubul îl anunţă că îşi doresc ca el să rămână.

Între cele două faxuri, oameni din club au spus că Messi nu poate pleca liber de contract pentru că nu e clar când e “sfârşitul sezonului”. În mod normal era 30 iunie dar din cauza epidemiei nu prea se ştie când ar interveni acest “sfârşit de sezon”.

Cert este că, cel puţin în acest moment, piticul atomic este decis să se mute din Barcelona. Luni sau marţi se va prezenta la antrenament şi să vedem atunci dacă va vorbi cu cineva.

La auzul veştii câteva cluburi au ridicat din sprâncene. Cei care şi-au dat ochii peste cap au fost cei de la Man City. În mod normal, dacă Messi chiar pleacă de la Barcelona, destinaţia ar fi echipa lui Pep, şi a lui Begiristain şi Soriano. Doar că Man City tocmai a trecut prin foc şi sabie (şi portofele) în scandalul FFP şi nu ştiu cât de dispuşi sunt să plătească ceva. De aceea, oamenii de acolo s-au pus pe treabă şi vor să-l scoată liber de contract pe Messi.

Pe lista ar mai fi şi PSG, alţii care au probleme cu FFP, Inter (aşa se aude, nu daţi cu parul!) şi eternii Man United (părere personală: numele lui United e aruncat aici mai mult la plesneală).

Dacă se va ajunge la o judecată între Barca şi Messi FIFA ar putea obliga federaţia spaniolă să emită un certificat temporar de transfer internaţional pentru Messi, în aşteptarea deciziei. Doar că în acest caz lucrurile se complică. Echipa care-l va transfera pe Messi va sta cu sufletul la gură: dacă TAS decide în favoarea lui Messi atunci au făcut o afacere excelentă. Dacă însă TAS decide în favoarea Barcelonei, clubul va trebui să plătească clauza de reziliere.

700 milioane de euro.

Vă las cu Simon Kuper care explică, foarte bine, cum a ajuns FC Barcelona să fie FC Messi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.