Champions League 2019-2020: Ziua 8

0

Ieri a fost o seară demnă de UCL, meciuri faine, goluri cât să nu poţi să iei o bere din frigider şi un pic de suspans pe la Londra şi Dortmund. Cam aşa trebuie să arate Champions League (un gând nu îmi dă pace: cum ar fi prestat campioana României dacă ar fi fost, conform dorinţei oratorului nostru preferat, în grupe).

Să trecem la seara cu trei echipe (singurele) cu 9 puncte după 3 etape de UCL:

Grupa A

După măcelul de la Brugge nu cred că cineva are vreun gând ciudat despre meciul de la Paris: PSG v Brugge va fi, probabil, încă un meci flat, în care gazdele vor tura cât să pună cele trei puncte la teşcherea iar apoi vor face un meci la relanti.

La Madrid, Realul trebuie să facă toate cele trei puncte dacă vor să mai aibă o şansă – e adevărat, doar teoretică, de a câştiga grupa. Traseul recent nu prea e încurajator dar şi turcii sunt cam în găleată aşa că victoria spaniolilor nu ar trebui să fie în pericol.

Pronostic: PSG -2, Real 1&Over2.5

Grupa B

Scăpată de blestemul Niko, oamenii lui Bayern trebuie să demonstreze că doar omul de pe bancă era vinovat, ei sunt o trupă de temut, prost pusă (până acum) în teren. Oly e cea pe care a picat măgăraţa şi mă aştep ca grecii să o încaseze. Nu grav – în uichend Bayern are meci cu Dortmund – dar destul de convingător.

Spurs merge la Belgrad pentru a tranşa locul II în grupă (cine ar fi crezut?). Trec printr-o perioadă delicată, parcă nimic nu le mai iese, şi mă tem că la Belgrad le va fi foarte greu să-şi tragă toate cele trei puncte. Liverpool a avut mari probleme acolo şi nu erau în “forma” în care este acum Tottenham.

Pronostic: Bayern over 3.5, Spurs to win

Grupa C

Meci tare de tot la Zagreb, aproape că se joacă cu calificarea pe masă. Ambele trupe sunt la 4 puncte, în Ucraina s-a terminat 2-2 – totul se joacă. Ucrainienii au ceva probleme de lot aşa că mă aştept să joace ceva mai retras. Greu de estimat.

City merge la Atalanta cam ca într-o mică vacanţă înainte de meciul cu Liverpool, din uichend. Nu cred că vor avea probleme să câştige, Atalanta e inconstantă în ultimul timp, dar mă aştept la o victorie scurtă.

Grupa D

Juventus gâfâie la Moscova, nu îi văd bine. Poate, cel mult, o victorie la limită.

Leverkusen primeşte trupa lui Simeone dar momentul ete unul prost: au doar o victorie în ultimele 7 meciuri, şi aia în cupă, cu Paderborn. Tobogan e cuvântul care ar caracteriza prestaţia lor. Dincolo, Atletico şi-a regăsit paşii şi nu a mai pierdut de vreo 10-11 meciuri. Adevărat, o mulţime de egaluri dar jocul e din ce în ce mai solid.

Pronostic: Atletico DNB nu ar trebui să ne scoată bani din buzunar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.