+ 40%. Inflaţie la costuri, inflaţie la termene de predare

0

Cu 8 luni şi 3 zile înainte de începerea EURO 2020, stadioanele Bucureştiului par că nu vor putea fi gata în timp pentru a onora competiţia.

Consilierul lui Dăncilă şi preşedintele Viitorul (frumos cumul de funcţii!) nu este îngrijorat: două vor fi aproape gata, unul nu va fi, dar nu e nicio problemă.

Cifrele

Cele trei stadioane care ar trebui să găzduiască antrenamentele naţionalelor ce vor evolua la Bucureşti vor costa aproximativ 173 de milioane de euro, în creştere de la 114, suma cu care au fost contractate.

Astfel, Ghencea va costa 95 milioane de euro (31.254 locuri), Giuleştiul 40 milioane de euro (14.000 locuri) iar Arcul de Triumf 37 milioane de euro (8.100 locuri). Reiese un cost mediu de 3040 / 2857 / 4567 euro per loc şi mă întreb de ce ai face un stadion de doar 8000 de locuri, în Bucureşti, în 2019.

Creşterea este în acest moment de ~40% dar haideţi să mai aşteptăm. Dacă azi avem ca motive OUG 114, inflaţia şi nişte reproiectări, mă tem că în primăvară, la următoarea rundă de indexare a contractului, vom avea ceva legat de nişte cerinţe UEFA. Pe care, nu-i aşa, nu le ştim acum. Suspans.

Ce spune Gică Popescu?

Curios, are acelaşi discurs cu cel al constructorului: “(…) Ghencea a crescut cu 12.000 de metri pătraţi, Arcul de Triumf cu 4.000, Giuleşti cu 2.000. Când s-au făcut caietele de sarcini nocturna era cea clasică, acum e pe led. Astea adunate au dus la creşterea a preţului stadioanelor”. Reţineţi: nocturna va fi pe led.

De ce e important

UEFA nu a cerut stadioane noi dar a cerut imperios măcar 4 arene pe care să se poată desfăşura, în condiţii euro, antrenamentele trupelor prezente la Bucureşti. După cum se vede, abia dacă vor fi gata două (Ghencea şi Arcul de Triumf). Şi alea fără spaţiile anexe, constructorul insistând însă că terenul va fi gata în mai. Să vedem dacă jucătorii vor avea unde să facă duş.

E adevărat, există variante de rezervă, Giurgiu şi Ploieşti, dar cum ar fi ca Germania să se antreneze la Ploieşti şi apoi să întârzie la meci din cauza blocajului de pe centură? 🙂

Ce a mai cerut UEFA

Autostrăzi care să lege România de Europa, şi ceva – orice, mai rapid decât 783 – care să lege Bucureştiul de Aeroportul Otopeni.

În primul caz e clar că nu vom putea livra, în al doilea sperăm, căci au început lucrările la linia ferată care leagă Otopeniul de centrul Bucureştiului. Să nu anticipăm, însă.

Ce urmează

Pe 30 noiembrie va fi tragerea la sorţi, găzduită de noi, la Romexpo. Atunci vom afla cine va veni la Bucureşti şi se va antrena la Giurgiu / Ploieşti.

Şi, bineînţeles, meciurile de calificare ale Naţionalei, joi cu Feroe şi marţi cu Norvegia. Sperăm să nu ajungem în mai cu o pospăială de stadioane şi fără naţională calificată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.