Preliminariile EURO 2020 – runda III

0

Meciul care ne interesează cel mai mult se joacă la Oslo, de unde Contra şi ai lui vor încerca să nu plece cu mâna goală.

Calculul e simplu: cum Spania e în altă ligă, România se bate cu Suedia şi Norvegia pentru locul II. Plecând de la premiza că toată lumea îşi face cele 12 puncte regulamentare cu Malta şi Feroe, totul rămâne la rezultatele în trei.

Aici stăm cam prost, înfrângere la limită în Suedia. Nu-i vorbă, putem să-i batem acasă, dar punctul ăla pierdut la Stockholm ar putea fi important în lupta asta crâncenă pentru locul II.

Şi ajungem la meciul de astăzi, un egal cred că este ţinta – minimă – a lui Contra. Obiectiv dificil de realizat dacă e să ne uităm la parcursul recent al norvegienilor.

În consecinţă, mă aştept ca România să aplice tactica strămoşească (la alegere: focul la ei sau otrăvim fântânile) pentru că egalul ăla ne-ar putea pune pe o traiectorie bună (Suedia a făcut şi ea egal la Oslo).

Echipele

Răzvan Marin s-a accidentat şi s-ar putea să nu-l vedem la lucru nici luni cu Malta, spre bucuria celor de la Ajax.

Echipa probabilă a României pare că va arăta cam aşa: Tătărușanu – R. Benzar, Săpunaru, Dr. Grigore, N. Bancu – Anton, T. Băluță – C. Deac, N. Stanciu, Chipciu – Keșeru.

Un 4-2-3-1 cu care Contra va incerca să ţină ocupat mijlocul terenului şi să ducă meciul spre o luptă surdă din care să sară o minge pentru Keşeru.

Deşi în deplasarea din Suedia a jucat un 4-5-1 / 4-3-3 nu cred că va mai încerca distribuţia asta, mai ales că Marin, o piesă importantă, lipseşte.

Better safe than sorry, cum ar zice norvegianul.

Echipa probabilă a Norvegiei pare să fie: Grytebust – Elabdellaoui, Nordtveit, Ajer, Aleesami – Ødegaard, Selnæs, Henriksen, Berge – King, T. Elyounoussi.

Nu mă aştept ca Lagerback să schimbe tactica. În primele două meciuri a jucat un clasic şi robust 4-4-2 (întrebaţi-i pe spanioli…), cu pase puţine şi lungi. Aşa va face şi diseară.

Pronostic

Pentru norvegieni e cam problematic dacă nu bat în seara asta. Aşa că mă aştept ca la un moment dat să mai dea chifle, să mai lase spaţii. Şi atunci, totul se reduce la cât de inspirat va fi mijlocul şi atacantul nostru.

Mă hazardez la un X2 @1.90 şi un over 2 dacă găsiţi o cotă de măcar 1.8 (sau dacă aveţi răbdare să crească).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.