Champions League 2018-2019: Ziua 10

0

Ieri s-a ales grâul de neghină în 3 dintre cele 4 grupe care au avut etapa a cincea. Azi aşteptăm clarificări şi în celelalte 4 grupe dar presimt că doar grupa A va fi clară după meciurile de la 22.05.

Grupa A

E o grupă “all but done”: favoritele au mers ceas, şi-au împărţit punctele în “directe” şi acum merg cap la cap pentru prima poziţie a grupei. Ambele au meciuri acasă în această etapă şi uitându-mă la ce prestează adversarele nu cred că vom avea altceva decât două victorii ale gazdelor.

Brugge are prima şansă la locul 3, îşi permit chiar să piardă cu 3 puncte mai mult decât Monaco. Oricum, mie mi se pare că francezii au renunţat la orice altă competiţie în afară de Ligue 1, diseară cred că vor fi foarte relaxaţi la Madrid. Să nu iasă vreun meci cu goluri, acum că Thierry Henry a obţinut prima victorie ca antrenor al lui Monaco (1-0 la Caen).

Embed from Getty Images

Grupa B

Primul meci al serii vine din această grupă: Spurs v Inter. În tur, italienii s-au impus greu, pe final, după un meci dominat de englezi. Atunci era debutul în grupă, acum oamenii lui Poche mai au doar o singură variantă: două victorii din două meciuri, pentru a spera la calificare. 

Spurs a revenit din pauza competiţională cu o victorie clară la una dintre cele mai în formă echipe din EPL (3-1 cu Chelsea), Inter a bătut o trupă de la baza clasamentului, nimic special, chit că Massimo e entuziasmat.

Merg pe mâna lui Spurs, mi se par în vână. Totul e să nu prindă Inter iar o zi norocoasă.

Embed from Getty Images

Barca nu va avea probleme cu PSV dar mă aştept la un meci aprins. Olandezii se vor întrebuinţa serios pentru a-i primi cum se cuvine pe oaspeţii cu sânge albastru. 

Grupa C

De departe cea mai încinsă grupă, toate trupele au şanse reale la calificare. Şi meciul serii e PSG v Liverpool, unul cu calificarea pe masă, cum ar spune Ilie Dobre. 

PSG are în mânecă meciul din ultima etapă, cu Steaua Roşie, aşa că pare că presiunea e pe oamenii lui Klopp: orice în afara unei victorii înseamnă un alt meci cu calificarea pe masă, acasă cu Napoli. 

Embed from Getty Images

De cealaltă parte, Tuchel a aproape să rateze obiectivul primordial al francezilor, UEFA Champions League: un egal i-ar lăsa la mâna rezultatului din ultima etapă de la Liverpool. Şi dacă englezii se impun atunci, francezii rămân pe din afară (calcule făcute plecând de la premiza că Steaua Roşie e sac de antrenament)
Neymar şi Mbappe erau daţi incerţi dar Tuchel a confirmat că vor fi titulari. Klopp nu are probleme de lot. 

Tuchel vrea revanşa după 2-3 în tur, Klopp îşi ştie bine concetăţeanul. Greu de estimat rezultatul dar cred că vom vedea două trupe preocupate în primul rând să nu ia gol. Meci de under dacă nu se marchează repede.

Embed from Getty Images

Napoli primeşte performera etapei precedente dar nu cred că vor rata victoria. Don Carlo are calificarea pe raft, trebuie doar să întindă mâna. 

Grupa D

Porto e ca şi calificată, Schalke intră destul de relaxată în acest meci: înfrângere sau egal, şansele lor la calificare stau mai mult în ultimul meci, acasă cu Lokomotiv. În schimb, o victorie la Porto i-ar pune în situaţia de a câştiga grupa aşa că avem premizele unui meci spectaculos în care mă aştept ca nemţii să joace ofensiv şi să marcheze.

Embed from Getty Images

De la 20.00, Galata îşi joacă ultima şansă la calificare în optimile UCL. Străvezie şansă, e drept, dar există. La fel şi ruşii, dar pentru locul de UEL. Meci cu miză, echipe ceva mai subţiri, mă aştept la un meci cu goluri, over 2.5 plăteşte >2.3. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.