Întinerim echipa

0

“Am încercat până acum să dau continuitate jucătorilor cu care am început, dar accidentările m-au făcut să apelez şi la alte nume, dar pe care le cunoşteam deja.” Cosmin Contra

Fundaş central la antepenultima echipă din prestigioasa ligă israeliană, cu 7 goluri primite în 6 meciuri de campionat şi tot 7 în 3 meciuri de UEL: aceasta este propunerea lui Contra pentru defensiva României.

Să îmi cadă linguriţa din mână când am citit ştirea că antrenorul Naţionalei s-a decis asupra defensivei: Tamaş titular! Săpunaru, colegul lui! 68 de ani, acuşi 69, are cuplul nostru de fundaşi centrali! Conducătorii de la AC Milan lasă privirile în jos, ruşinaţi.
Embed from Getty Images

Nici nu ştiam că Tamaş a fost chemat la lot, darămite să îmi închipui că, la ~35 de ani şi cu palmaresul de mai sus, Tamaş reprezintă o soluţie pentru naţionala României. Nu zic, 35 de ani nu e chiar staţia terminus a carierei dar trebuie să fii sculă de fotbalist ca să speri la un loc de titular într-o echipă de fotbal.

Ce ne aşteaptă

Al treilea meci din UEFA Nations League pentru România. două puncte din precedentele două meciuri, mai aproape de nivelul D decât de calificarea în B.

Am aruncat un ochi peste echipa probabilă şi văd că tot un 4-2-3-1 ni se pregăteşte, nimic deosebit. Asta dacă nu cumva, pe parcursul meciului, Manea va avea sarcina să urce şi atunci sistemul ar putea deveni 3-4-2-1. Tot Keşeru va conduce atacul, pare-se că Ţucudean nu a impresionat destul.

Mai interesantă – şi mai agresivă – mi se pare banca de rezerve: nici un fundaş central, doi fundaşi laterali, un mijlocaş defensiv şi restul oameni de ofensivă, teoretic.

Ne aşteptăm, deci, la o abordare precaută (“Lituania, o echipă foarte periculoasă”) urmând ca pe parcurs să vedem din ce în ce mai mulţi “ofensivi” pe teren.

Nu uitaţi: România are în jur de 1.55 cotă pentru victorie dar deja am văzut oferte cu “cota 45 pentru ca ai noştri să învingă în Lituania! Nu rata!”

A, România a reuşit să învingă Lituania la mai mult de un gol doar o singură dată în 8 meciuri: 3-0, în 1996.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.