Champions League 2018-2019: Ziua 3

0

Kovac are nevoie de rezultat, OL trebuie să confirme, Roma vrea să facă primele puncte, Valencia să vadă dacă nu cumva EL e o competiţie mai pe puterile lor.

Game on!

Grupa E

Grupa a început normal, cu victorii ale gazdelor de acum două săptămâni. Trupe care se văd acum pe Allianz Arena. Vorba prietenilor de la MiaSanMia, după un început în trombă, Bayern a intrat într-o uşoară vrie şi au s-au înmulţit semnele de întrebare la adresa lui Kovaci. Diseară e un prilej bun pentru el să mai respire, Ajax nu e chiar de nivelul lui Bayern. A, Muller to Score, nu aţi uitat, nu?
Embed from Getty Images

Benfica se duce la Atena pentru a începe cu adevărat grupa de UCL (deplasarea pe Allianz fusese trecută la “pierderi”). E favorită, cota e în cădere dar să notăm trei lucruri: Benfica a venit din calificări şi a scos fenerul şi PAOK-ul destul de greu – singura victorie mai clară fiind un 4-1 la greci; sezonul trecut, portughezii nu au făcut nici un punct în grupă, 6 înfrângeri din 6 meciuri; AEK a avut 5 meciuri în septembrie, 4 în deplasare, şi nu s-au descurcat chiar rău. Nu i-aş desconsidera pe greci până îmtr-acolo să nu îi cred în stare să scoată un punct, măcar.

Grupa F

Aici am avut prima surpriză: francezii de la OL au reuşit să-i liniştească pe cei de la City, chiar pe Etihad. Un start prost pentru una dintre favoritele la câştigarea trofeului. Au urmat trei meciuri pentru englezi, 3 victorii cu 10-0 golaveraj. Ai putea spune că înfrângerea a fost un nefericit accident. Hoffe a scos din joben un 2-2 cu Şahtar iar în meciurile care au urmat s-a ţinut bine cu Dortmund (egal), Hannover (victorie) şi chiar cu RB Leipzig (înfrângere la limită). Nagelsmann vs Pep un duel care merită urmărit.
Embed from Getty Images

OL îi primeşte pe cei de la Şahtior şi pentru ei e genul de meci pe care dacă nu îl câştigă înseamnă că ce au realizat în prima etapă se duce pe apa Rhonului. În tur au fost echipa care s-a apărat (4-4-1-1) diseară vor fi cea care trebuie să atace. Să vedem dacă reuşesc tranziţia cu succes.

Grupa G

Realul a început convingător grupa, 3-0 cu Roma, ruşii s-au chinuit la mai slab cotaţii Plzen. De atunci, Realul s-a făcut de baftă în La Liga (4 puncte din 9 posibile), CSKA s-a chinuit prin Rusia. Ultima oară când s-au întâlnit a fost 1-1, să nu uităm acest lucru.
Embed from Getty Images

AS Roma tocmai i-a pocnit pe rivalii de la Lazio şi sunt flying high. Plzen s-a consumat atât de mult la egalul cu CSKA încât imediat au luat un 3-0 de la Jablonec. Vin şi ei după o victorie mare, 1-0 cu Sparta Praga, şi de aia mă tem că iar vor fi consumaţi. Victorie pentru italieni.

Grupa H

Scriam data trecută că Valencia ar fi printre favoritele la calificare. Dar a fost necesar doar un meci pentru a-mi schimba părerea: Juve a jucat în 10 oameni mai bine de o oră şi au câştigat, la Valencia, cu 2-0 fără a fi deranjaţi de presiunea pusă de spanioli.
Embed from Getty Images

Valencia merge pe Old Trafford să vadă dacă sunt ei cei care dau lovitura de graţie la temelia scaunului lui Mourinho sau UCL e o pălărie prea mare. Man United e în vrie (un singur punct din 6 posibile în EPL, eliminaţi deja din Cupa Ligii) dar cred că UCL e prioritate pentru jucători.

Juve are meci uşor cu tinerii elveţieni, nu văd vreo surpriză.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.