Suedia v Anglia, sferturile World Cup 2018

0

Nimeni nu credem că se mai îndoieşte de importanţa uriaşă pe care o are acest meci pentru cele două reprezentative, din moment ce nici una dintre ele nu a mai ajuns într-o semifinală de Campionat Mondial de peste două decenii.

Pentru suedezi, ultima oară a fost în 1994, când ne-au bătut pe noi la loviturile de departajare din sferturi, iar pentru englezi în 1990, când s-au clasat pe locul IV la Mondialul italian.

La suedezi va lipsi fudaşul Mikael Lustig, suspendat din cauza cartonaşelor galbene, dar va reveni Sebastian Larsson, care a fost suspendat la meciul din optimi cu Elveţia (1-0).

În tabăra nordicilor a fost motiv de ciocnit un pahar de şampanie joi, după ce Andreas Granqvist, căpitanul selecţionatei Suediei, a anunţat că soţia sa a născut a doa lor fetiţă.
Embed from Getty Images

Dincolo, fundaşul englez John Stones a declarat că cea mai importantă problemă pentru echipa sa rămâne recuperarea fizică după meciul împotriva Columbiei – “cea mai murdară echipă pe care am întâlnit-o”. ”Columbia este probabil echipa cu cel mai murdar joc pe care am întâlnit-o până acum”, a spus Stones, referindu-se la cele şase cartonaşe galbene văzute de columbieni pentru diverse gesturi nesportive.

“Cred că ar fi putut lua şi cartonaşe roşii pentru gesturile lor care nu au nimic de-a face cu fotbalul, gesturi pe care nu le-am văzut la nimeni altcineva”, a adăugat Stones.

Suedia a primit gol într-un singur meci de la actualele Mondiale, cel pierdut ccontra Germaniei cu 1-2, în timp ce Anglia este singura echipă ajunsă în sferturi care a primit gol în toate meciurile disputate până acum.
Embed from Getty Images

Anglia şi Suedia s-au întâlnit de 23 de ori de-a lungul timpului, înregistrând câte 7 victorii fiecare şi 9 rezultate de egalitate. În ultimele opt meciuri oficiale jucate împotriva Suediei, englezii au câştigat o singură dată…

Ultima dispută a fost amicală, în noiembrie 2012, când suedezii s-au impus cu 4-2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.