Uruguay v Portugalia, optimile World Cup 2018

0

Anul ăsta uruguayenii au jucat 6 meciuri: 3 amical, 3 oficiale. Dincolo de faptul că au 6 victorii din 6 meciuri am remarcat faptul că nu au primit nici un gol. De altfel, Uruguay este, alături de Franţa, echipa care a permis cele mai puţine şuturi spre poarta lor, la World Cup 2018.

O defensivă de fier, un mijloc mai impermeabil ca un metru cub de plastic, şi cu doi dintre cei mai buni atacanţi în teren. Cam asta este trupa care vrea să termine visul lui CR7.

Oscar Tabarez a jucat economicos în grupă (doi de 1-0 şi un 3-0), singurul meci în care s-au distrat fiind ultimul, cu Rusia. Clasic pentru ei, 4-3-1-2, cu Betancur în spatele lui Suarez şi Cavani, apoi Nandez, Vecino şi probabil Torreira în linia de trei care acoperă tot spaţiul dintre Godin şi Cavani.

Embed from Getty Images
Portugalia a avut un joc fluctuant în grupă: de la meciul aproape perfect făcut în faţa Spaniei la chinurile cu Maroc şi, mai ales, cu Iran, când erau să piardă calificarea.

Depind prea mult de Ronaldo ca sâ aibă o evoluție constantă. Reușesc să se apere bine o perioadă dar după o oră de joc încep să dea rateuri.

Cred că Santos va începe la fel ca în meciul cu Spania, singurele semne de întrebare fiind la Guedes (Silva se cere titular) și la Carvalho (ceva probleme medicale).
Embed from Getty Images

Meciul

Ne aşteaptă un meci strâns. Ambele au defensive bune – deşi Spania a pus farul pe puţinele găuri din defensiva Portugaliei -, ambele au o mare forţă ofensivă. Cum ar spune americanul, “The loser will be the one who blinks first”.

Sunt şanse să vedem goluri în ambele porţi şi nu m-aş mira să ajungem la prelungiri dar dacă ar fi să merg cu cineva, aş merge cu sud-americanii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.