Champions League 2017 – 2018: ziua 18

0

Două dintre cele cinci echipe britanice rămase în competiţie au în seara asta returul optimilor de Champions League, meciuri pe teren propriu, după rezultate bune în deplasare.

Tottenham v Juventus

Juventus începuse bine de tot returul şi în minutul 15 cred că puţini îi mai dădeau şanse lui Spurs să scoată ceva, orice, din meci: Juventus primise doar un gol în ultimele 16 meciuri!

O oră mai târziu se făcuse 2-2 şi balanţa calificării se inclinase spre Londra.

De la meciul de la Torino, Spurs au avut două întâlniri în campionat – ambele câştigate la 0 – şi o dublă în cupă, cu Rochdale (8-3, agrement).

Serge Aurier e suspendat (cred ca va intra Trippier), aceasta fiind singura problemă de lot a englezilor. Nici un motiv pentru Pochettino să schimbe primul 11 de la Torino (mai puţin Aurier).
Embed from Getty Images

Dezamăgiţi de performanţa din meciul de UCL, cei de la Juventus au reuşit doar trei de 1-0 în cele trei meciuri jucate. Sunt uşor ieşiţi din formă, au câştigat în virtutea inerţiei, şi au mari probleme în ofensivă.

Mandzu e accidentat dar a revenit Dybala (cu Lazio a jucat primul meci integral din 2018). Bernadeschi şi Cuadrado sunt indisponibili, Higuain e incert, nu a jucat ultimul meci dar posibil să-l vedem diseară pe teren.
Embed from Getty Images

Turul a fost dominat, cu mici excepţii, de Spurs (posesie, şuturi, dribling-uri) asta şi din cauza faptului că Juve s-a mulţumit să aştepte, după ce urcase la 2-0. Diseară, italienii vor trebui să preia iniţiativa la un moment dat şi atunci vom vedea dacă pot face faţă contraatacului. Greu de crezut că Spurs poate pierde calificarea cu acest Juventus.

Manchester City v Basel

Dincolo de diferenţa stabilită în tur, echipele se prezintă în stări de spirit (şi formă de moment) diferite: City zburdă prin Anglia – tocmai şi-a bătut joc de ceata lui Arsene cu un dublu 3-0 în 4 zile -, Basel e în picaj, cu două înfrângeri la 0 la colegele de top 3 din Liga Elveţiană.

Mendy şi Fernandinho sunt accidentaţi, Sterling e incert. Basel nu are probleme de lot.

Un meci simplu, prilej numai bun pentru Guardiola de a mai rula şi rezervele, de a mai da minute de joc şi unora ca Jesus, Delph, Toure etc.
Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.