Ce am văzut în turul optimilor de finală #ChampionsLeague

0

Prima parte a optimilor s-a jucat şi avem deja trei echipe calificate, în restul de cinci optimi calificarea fiind încă în joc.

Echipele engleze s-au comportat onorabil: două victorii la scor (Liverpool şi Manchester City) şi trei egaluri (Spurs, Chelsea şi Manchester United). De menţionat că doar Chelsea a jucat acasă, restul având meciuri în deplasare.

Spaniolii au scos o victorie (Real) şi două egaluri (Sevilla şi Barca), Muller ăăă… Bayern a calcat în picioare Besiktas-ul iar Şahtiorul a întors meciul cu Roma şi are o şansă bună să prindă sferturile.

Juve v Spurs

Higuain a dat repede şi tare în cei de la Spurs (cam ca surdu-n tobă) dar dacă îl ai pe teren pe cel mai bun atacant din Europa, egalarea e o chestiune firească. Pochettino ne-a arătat încă odată că e antrenor de repriza a doua: vede bine meciul, dar iî trebuie cineva care să-i pună echipa pe teren.

Basel v City

Guardiola s-a dus să rezolve repede calificarea şi în minutul 23 avea 3-0. Restul a fost o formalitate.

Porto v Liverpool

Meciul părea echilibrat, Liverpool în formă, Porto o veterană a UCL. A fost echilibrat, într-adevăr, vreo 15 minute. După, Mane a luat jocul pe cont propriu şi a împins o triplă de zile mari, Firmino şi Salah completând cel mai ruşinos rezultat al portughezilor în UCL.

Real v PSG

Aşteptat ca momentul în care PSG va urca la statul de certă favorită la câştigarea UCL, meciul a fost unul relativ simplu pentru Zidane. Au primit un penalty bonus dar în a doua repriză au arătat ce distanţă mare este între o echipă şi o adunătură.

Bayern v Besiktas

O primă repriză mai dificilă pentru nemţi dar odată ce Muller a deschis scorul s-a pornit iureşul. Returul e pentru orgoliu.

Chelsea v Barcelona

Conte nu s-a lăsat copleşit de Barca şi a intrat cu 3 fundaşi, a rezistat bine presiunii (cam anemice, e drept) şi l-a pus pe Willian să verifice implicarea echipei de mentenanţă de pe Stamford Bridge. Mai apoi, brazilianul a înscris o bijuterie de gol dar a fost de ajuns o singură greşeală făcută de colegii din apărare şi seniorii Iniesta-Messi nu au iertat. Conte trebuie să o ia de la capăt pe Nou Camp.
Embed from Getty Images

Sevilla v Manchester United

Mai rar aşa plictiseală de meci, mi-a adus aminte de un Valencia v Manchester de pe vremuri. Din nou, De Gea a adus un punct lui United, din nou Pogba s-a plimbat pe teren, din nou Mourinho a venit cu autobaza după el.

Şahtior v AS Roma

Ucrainienii au jucat excelent şi la 0-0 şi la 0-1 şi atitudinea le-a adus victoria. Roma a crezut că pot trece de optimea asta la relanti şi s-au cam înşelat. Turcul ăla de 19 ani e singura veste bună din tabăra lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.