Champions League 2017 – 2018: ziua 13

0

Diseară se reia Champions League 2017-2018, partea a doua, cea cu meciuri mai încinse si program mai aerisit. De acum încolo e care pe care, aşa că doritoarele de faimă şi ceva bani sunt în alertă maximă.

Deschidem marţi cu Basel v Manchester City şi Juve v Spurs şi continuăm miercuri cu Porto v Liverpool şi Real v PSG.

Basel v Manchester City

Elveţienii şi-au pierdut doi jucători importanţi în iarnă, Manuel Akanji (plecat la Borussia Dortmund) and Renato Steffen (la Wolfsburg). Au venit Valentin Stocker (de la Hertha Berlin) and Fabian Frei (de la Mainz) ambii fiind foşti jucători ai lui Basel. Antrenorul lor zice că stă mai bine, ca lot, după aceste mutări doar că rezultatele îl contrazic un pic: o victorie şi o înfrângere e bilanţul de la reluarea campionatului, victoria venind la penultima clasată.
Embed from Getty Images

Adept al clasicului 4-2-3-1, Wicky a testat un 4-2-2-2 în ultimul meci, semn că se pregăteşte să închidă “uşile” pentru aripile lui Pep.

Guardiola a luat doar un jucător în iarnă, Aymeric Laporte de la Bilbao, pe care l-a băgat direct în primul 11. Şi tinerelul a făcut faţă cu brio, prinzând ca titular 2 din 3 meciuri. Manchester City merg în continuare foarte bine în toate competiţiile, titlul EPL e deja pe raft, miza s-a mutat spre Champions League.

Diseară cred că vom vedea un 4-3-3 ofensiv – a jucat în sistemul lui preferat (4-1-4-1) deplasarea de la Burnley şi a terminat 1-1 – de aceea cred că Pep va prefera o abordare ceva mai agresivă.
Embed from Getty Images

Greu de crezut că Basel poate opune rezistenţă mai mult de o repriză. Singurele chestiuni discutabile ar fi linia de handicap, acum setată la 1.5, şi BTS: Man City câştigă des, dar destul de rar la 0.

Juventus v Tottenham

Italienii lui Allegri au fost foarte liniştiţi în perioada de transferuri, nimeni important la intrări, nimeni important la ieşiri. Şi nici nu aveau de ce să umble la lot: în 2018 nu au primit nici un gol în cele 7 meciuri jucate (7 victorii, bineînţeles). Sunt pe 2, la un punct de Napoli şi la douăsprezece de locul 3.
Embed from Getty Images

Allegri e adeptul lui 4-3-3 ofensiv, pe care l-a schimbat arareori (doar în unele deplasări), aşa că mă îndoiesc că diseară Juve va juca altfel.

Pochettino avea nevoie de un jucător de bandă ca rezervă pentru Eriksen (şi/sau Son), aşa că l-a adus pe Lucas de la PSG. La fel ca adversarii lor din seara asta, traversează o perioadă excelentă, au trecut 12 meciuri de la ultima înfrângere, şi sunt în grupul care va da campioana Angliei fără Manchester City.

4-2-3-1 este sistemul folosit de Pochettino în ultimul timp – în 2017 a jucat mult cu 3 fundaşi (3-4-2-1, variantă 3-5-2) dar înfrângerile cu WestHam, United şi Arsenal l-au făcut să reconsidere aşezarea. Totuşi, pe Bernabeu au jucat un defensiv 5-3-2 care le-a adus un 1-1. Şi condiţiile din seara asta sunt cam la fel.
Embed from Getty Images

Cuadrado, Matuidi, Dybala şi, mai nou, Barzagli sunt indisponibili. Lipsa lui Matuidi mi se pare, de departe, cea mai importantă, mai ales într-un meci în care dau ochi cu cel mai în formă atacant din Europa. Spurs nu are probleme de lot.

Meci pe muchie: Juve nu va risca să-i dea spaţiu lui Kane, Spurs ştie că un egal e un pas mare spre următoarea fază. Spurs to score ar trebui să livreze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.