Wozniacki şi Fedex au fost cei mai buni în Australia

0

Deşi ne-am fi dorit un Halep – Fedex, a trebuit să ne mulţumim cu un Wozni – Fedex.

Australian Open 2018 a ieşit bine: a început cu o suită de surprize (feminin, masculin, fără deosebire) dar a avut finalele jucate de jucătorii de top, 1 vs 2 la fete, 2 vs 3 la băieţi.

Mai mult, a bătut recordul de audienţă cu cele aproape 750.000 de bilete vândute.

Caroline, cu ceva mai multă energie

Finala fetelor a fost un meci bun, de ţinut minte, dar care ar fi putut fi unul excelent dacă nu ar fi fost acea căldură infernală, dublată de umiditate.

Aşa cum aniticipam, Caroline Wozniacki era singurul obstacol între Simona şi primul ei titlu de Grand Slam. Şi aşa a rămas, un obstacol de netrecut. Momentan.

Simona a rezistat bine în faţa jocului aproape perfect făcut de daneză, a trimis în tie-break un set început de la 0-3. Căldura, umiditatea şi ritmul susţinut au doborât-o în setul 2, când a cerut o pauză medicală. Bine ales momentul, după ce şi-a mai tras sufletul a câştigat uşor setul.

În 3, a fost rândul Carolinei să cedeze şi să aibă nevoie de timeout, la fel, bine ales, după revenirea din pumni câştigând 3 game-uri consecutive şi, odată cu ele, titlul.

Altfel, văd că Simona reuşeşte să facă spectacol în toate finalele de GS în care ajunge (şi cu Masha, şi cu Ostapenko, şi sâmbătă cu Caroline).

Şi la AO2018 ne-a arătat că sincopele mentale sunt o amintire, mindset-ul e cel al unei campioane. De nu era deshidratarea, cred că am fi asistat la primul ei titlu de GS.

Un fir de iarbă, un praf de zgură o mai despart de acel prim titlu de GS. Take your pick!

Well done, Simona. Actually, you did very well!


20 pentru Fedex

La atâtea titluri de GS a ajuns venerabilul Roger Federer. 20 din 30 de finale jucate, o medie foarte bună, aş zice.

La fel ca în finala fetelor, vremea a avut o influenţă foarte mare în desfăşurarea meciului, elveţianul trecând prin momente dificile în partea a doua a setului 4 (pe care l-a şi pierdut).

Cilic a început prost, a continuat excelent dar a sfârşit în corzi, probabil şi din cauza extenuării, dar ritmul impus în setul 5 de un Roger “reîmprospătat” în pauza dintre seturi, a fost unul mult prea ridicat pentru croat.

Lacrimile lui Fedex spun totul despre pasiunea cu care elveţianul încă mai joacă tenis.

Timea dixit:

https://twitter.com/TimeaOfficial/status/957645883092414464

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.