Champions League 2017 – 2018: ziua 9

0

Am intrat în ultima treime a grupelor Champions League: două dintre echipele ce vor juca în această seară sunt deja calificate (Manchester City şi Tottenham), alte trei stau la un punct de calificare. În rest, se joacă.

Grupa E (Liverpool, Sevilla, Spartak Moscova, Maribor)

Sevilla v Liverpool

Meci care ar putea să o trimită pe Liverpool în optimile UCL sau care ar face din ultima etapă una de foc. Spaniolii nu pot conta pe Parejo, Matip îi va lipsi (un pic) lui Klopp.

Acum o lună, cei de la Liverpool au fost înghesuiţi de Tottenham cu un ruşinos 1-4. De atunci şi până azi s-au răzbunat pe cine au prins în cale, 4 victorii din 4 meciuri şi 13-1 golaveraj. Cu aceeaşi linie se prezintă şi Sevilla (4-1-0) doar că au cam luat gol meci de meci.

Niciuna nu e în pericol iminent să piardă calificarea în cazul unei înfrângeri (deşi Sevilla ar rămâne la mâna lui Liverpool în ultima etapă), şi doar Liverpool se califică sigur, în cazul unei victorii. Auspicii bune pentru un meci deschis, dar mă aştept ca spaniolii să joace foarte închis, cel puţin în prima parte. Asta dacă nu cumva englezi au una din zilele alea negre.
Embed from Getty Images

Spartak v Maribor

Puncte preţioase pierdute de ruşi în tur (le-au anulat, practic victoria de la Sevilla, două etape mai târziu) nu cred că se mai repetă istoria.

Jikia e suspendat, Samedov rămâne accidentat. Maribor are tot lotul la dispoziţie.

1-1 cu Liverpool, 5-1 cu Sevilla – cred că urmează o nouă victorie a ruşilor pe teren propriu. Problema se pune la ce diferenţă, şi înclin să cred că trece linia de 1.5.

Grupa F (Manchester City, Napoli, Şahtior, Feyenoord)

Napoli v Şahtior

Este meciul grupei, italienii joacă cu calificarea pe masă. Victorie sau “Welcome to UEL”, oamenii lui Sarri nu au loc de întors.

Koulibaly e suspendat, Ghoulam şi Milik accidentaţi, sunt şanse să îl vedem pe Zielinski titular. La ucrainieni a revenit Rakitskiy aşa că în afara lui Srna toată lumea e aptă.

Victoria din uichend, împotriva lui Milan, coroborată cu înfrângerea lui Juve, i-au trimis pe cei de la Napoli la 4 puncte în faţa torinezilor. Nu că ar fi un avantaj colosal dar cred că starea de spirit e la cote înalte în tabăra lor. Ucrainienii s-au pregătit pentru acest meci cu o înfrângere la o trupă mediocră.

Nu dau prea multe şanse oaspeţilor, oricum ar fi, cred că Napoli se va impune diseară. Cota pe gazde e prea mică, linia la handicap prea e sus (s-ar putea ca italienii să fie un pic obosiţi) aşa că fiecare după inspiraţie.
Embed from Getty Images

Manchester City v Feyenoord

Meci de plaisir pentru englezi, deja calificaţi şi într-o formă de zile mari. Mai mult, olandezii trec printr-o criză ceva mai lungă – în ultimele 8 meciuri au doar o victorie, în cupă, la o trupă de divizia sătească.

Grupa G (Monaco, Porto, RB Leipzig, Besiktas)

O grupă extrem de încinsă şi chiar dacă par cam depărtate, toate trupele au o şansă la calificare.

Besiktas v FC Porto

Turcii au nevoie de un punct pentru a termina pe primul loc în grupă dar la fel de bine pot pierde calificarea (dacă nu scot punctul ăla şi rezultatele se aşează într-un anumit fel).

Pepe e dat încert la turci, Otavio, Marega şi Soares lipsesc de la FC Porto.

Un meci interesant, în care Besiktas se va zbate între dorinţa de a securiza punctul izbăvitor şi presiunea tribunelor pentru un joc avântat. Porto are experienţa necesară să răstoarne căruţa, de urmărit dacă şi vor putea face asta. Dacă Porto înscrie prima, lucrurile se vor precipita.
Embed from Getty Images

Monaco v RB Leipzig

Cele două echipe ştiu că un egal e frecţie la picior de lemn, mai ales dacă Porto nu câştigă la Istanbul. Oricum ar fi, pentru francezi e ultimul tren aşa că mă bazez că vor fi all-in.

Sidibe e accidentat, Lemar, Lopes, Boschilia sunt incerţi. Nimeni nu lipseşte de la nemţi.

Dacă Monaco e într-o oarecare formă, redbulşii au avut o perioadă proastă până în pauza competiţională. Au revenit cu un egal la Leverkusen – joc mai slab – dar cred că erau deja cu gândul la meciul ăsta.

Meci strâns, miză mare, presiune pe măsură, cu un oarecare avantaj pentru gazde.

Grupa H (Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, APOEL)

Lucrurile sunt aproape clare: Spurs sunt calificaţi, Realul merge în Cipru să facă rost de punctul care îi duce şi pe ei în optimi. Ah.. da, era şi Dortmund în grupa asta, nu?

APOEL v Real

Da, Realul trece printr-o pasă mai slabă (execrabilă după standardele lor) dar nu cred că se pune problema ca APOEL să facă şi al treilea punct al campaniei. Mă tem că ciprioţii au sperat că până în acest moment Realul va fi calificată şi şansele lor vor fi ceva mai măricele, dar nu a fost să fie.

Dortmund v Tottenham

Ambele trupe au luat-o în uichend şi cum calificarea nu mai e o problemă / grijă (depinde de care parte eşti) mă aştept să văd un meci cu nerv, ceva pentru suporteri.

Pulisic, Sokratis sunt incerţi, Piszczek, Reus, Rode sunt accidentaţi. Fără probleme de lot pentru Pochettino.

La forma pe care o arată Borussia nu cred că Spurs pleacă învinşi de la Dortmund. Ba chiar sunt ceva şanse să bage în traistă toate cele trei puncte, un calmant după arsurile provocate de Arsene.
Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.